Foto: LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" jauniešu komanda "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Harlamova kausa izcīņā katrā mačā cīnīsies par uzvaru, intervijā uzsvēra komandas treneris Aigars Cipruss.

Kā ziņots, MHL Harlamova kausa izcīņas pirmajā kārtā "Rīga" spēkosies ar Mitišču "Mitiščinskije atlanti" vienību.

"Mūsu pirmais pretinieks ir spēcīgs, taču ne neuzvarams. Esmu pārliecināts, ja mums izdosies hokejistus psiholoģiski noskaņot, tad varam uzvarēt," stāstīja Cipruss. "No mums Harlamova kausa izcīņā neviens negaida uzvaras, kas noņem slogu."

"Ar Mitišču komandu esam aizvadījuši labas spēles un pat izcīnījām uzvaru izbraukumā, tā ka mums ir izredzes," uzskata speciālists.

Tāpat "Rīgas" komandā vairāki spēlētāji ir atlabuši no traumām un būs gatavi spēlēt jau pirmajās izslēgšanas spēlēs.

"Pēdējā treniņā jau piedalījās gandrīz visi traumētie spēlētāji," teica Cipruss. "Vēl pilnībā nav atlabis Māris Bičevskis. Viņš pirmajās izslēgšanas spēlēs uz ledus neizies."

"Tāpat mēs esam lietas kursā, ka pretinieki pirms izslēgšanas spēlēm pastiprināja sastāvu," atklāja Cipruss. "Vairāki pieredzējuši spēlētāji atgriezušies komandā no Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempionāta. Viegli nebūs, un mēs to zinām."

Runājot par sastāva pastiprināšanu, Cipruss atzina, ka vēlētos, lai "Rīgas" komandā Harlamova kausa turnīrā piedalītos Rīgas "Dinamo" spēlētāji Roberts Bukarts, Ainārs Podziņs un Vitālijs Karamnovs.

"Šos spēlētājus mēs gribētu redzēt komandā, taču viss atkarīgs no "Dinamo" vadības. Ja situācija ļaus, tad viņus mums aizdos," skaidroja speciālists.

Pirmos divus Harlamova kausa izcīņas mačus 11. un 12.martā "Rīga" aizvadīs savā laukumā Piņķos, bet nākamais mačs 15.martā notiks Mitiščos.

Sērija risināsies līdz vienas komandas trijām uzvarām.

Kā ziņots, "Rīgas" komanda ar 99 punktiem 56 spēlēs ieņēma otro vietu MHL Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas noslēguma kopvērtējumā, bet "Mitiščinskije atlanti" ar 95 punktiem 54 spēlēs ierindojās Centra divīzijas trešajā pozīcijā.

Regulārajā čempionātā abas komandas savā starpā tikās divas reizes - savās mājās rīdzinieki zaudēja ar 4:5, bet viesos guva panākumu ar 2:0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!