Foto: F64

Zaudējumu kārtējā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē sestdien piedzīvoja Latvijas izlases uzbrucēja Mārtiņa Cipuļa pārstāvētā Čehijas komanda Prāgas "Lev", kas izbraukumā ar 1:2 (0:1, 1:1, 0:0) piekāpās Bratislavas "Slovan" vienībai no Slovākijas.

Cipulis šo maču aizvadīja Prāgas komandas ceturtajā uzbrucēju trijniekā un ar rezultativitāti neizcēlās. Latvijas hokejists uz ledus pavadīja deviņas minūtes un 33 sekundes, spēles protokolā atzīmējoties vien ar vienu metienu pa pretinieku vārtiem.

Uzbrucējam šī bija otrā spēle "Lev" vienības rindās. Savu debiju Čehijas kluba kreklā Cipulis piedzīvoja trešdien, kad Prāgas hokejisti savā laukumā ar 4:2 pārspēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienību. Līdz šim uzbrucējs rezultativitātes punktus nav nopelnījis.

"Lev" klubā par ģenerālmenedžeri strādā latvietis Normunds Sējējs, kurš iepriekš šos pienākumus veica Latvijas komandā Rīgas "Dinamo" un personīgi uzaicināja uzbrucēju uz Prāgu. Trīs no iepriekšējām četrām sezonām 32 gadus vecais Cipulis pavadīja Rīgas "Dinamo", taču pēc aizvadītās sezonas ar viņu līgums netika pagarināts.

Jauno sezonu Cipulis iesāka bez kluba, taču novembra sākumā aizvadīja divas spēles Latvijas valstsvienības sastāvā pret Krievijas otro izlasi, vienā no mačiem izceļoties arī ar vārtu guvumu.

Prāgas klubs tagad devies ziemas nacionālo izlašu pārtraukumā.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Lev" kontā tagad ir 47 punkti 33 spēlēs, kas dod septīto pozīciju, bet "Slovan" ar 50 punktiem 33 cīņās ieņem piekto vietu. Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" ar 32 punktiem šajā konferencē atrodas priekšpēdējā, 13.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!