Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Ņižnekamskas "Ņeftehimik", kurā ceturtdienas vakarā pēc ielidošanās Rīgā saslimšana ar Covid-19 tika noteikta septiņām personām, nakti pavadījusi Latvijas galvaspilsētā, taču šodien dienas pirmajā pusē jau lidos uz Sanktpēterburgu, teica Rīgas "Dinamo" preses sekretārs Jānis Stepītis.

Jau ziņots, ka pēc septiņiem pozitīviem Covid-19 eksprestestiem Ņižnekamskas "Ņeftehimik" komandā pārcelta Rīgas "Dinamo" piektdien paredzētā KHL spēle. Abām komandām piektdien "Arēnā Rīga" plkst.19.30 bija jāuzsāk mačs, taču KHL ziņo, ka tas pārcelts uz šobrīd nenoteiktu laiku.

"Ņižņekamskas komanda pēc ielidošanas veica eksprestestus. Tā kā testēšanas procesā ir iesaistīti arī mūsu komandas ārsti, par situāciju uzzinājām nekavējoties," skaidroja "Dinamo" preses sekretārs Stepītis. ""Ņeftehimik" vienība patlaban atrodas viesnīcā, bet šodien ar čarterreisu lidos uz Sanktpēterburgu."

Ņižņekamskas komanda dosies uz Sanktpēterburgu, kur tai tiks veiktas nākamās Covid-19 pārbaudes un arī antivielu tests. KHL ziņo, ka papildu testi ļaus iegūt precīzākus rezultātus un pieņemt lēmumu par komandas turpmāko izbraukuma sēriju.

Stepītis gan uzsvēra, ka neviens no "Dinamo" personāla darbiniekiem nav bijis tiešā kontaktā ar Krievijas komandu, savukārt "Ņeftehimik" iepriekšējā pretiniece Helsinku "Jokerit" nav sazinājusies ar Rīgas klubu.

"Dinamieši" nosacīto brīvdienu izmantos treniņa nolūkiem, lai veiksmīgāk sagatavotos pirmdien gaidāmajai izbraukuma spēlei pret Novosibirskas "Sibirj".

"Ņeftehimik" trešdien Helsinkos uzsāka izbraukuma sēriju, kurai bija jāturpinās Rīgā un Sanktpēterburgā.

Ņižņekamskas komanda sezonas sākumā nespēlē optimālajā sastāvā, jo tajā jau iepriekš tika konstatēti vairāki Covid-19 inficēšanās gadījumi.

"Dinamo" jauno sezonu sākusi ar vienu uzvaru trīs spēlēs. Vienīgo panākumu izdevās izcīnīt pret Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas apgabala "Vitjaz".

Pēc pirmdienas cīņas ar "Sibirj" Rīgas komandai izbraukumā vēl paredzētas tikšanās ar Habarovskas "Amur" (16.septembris) un divas dienas vēlāk ar Nursultanas ""Baris".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!