Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadība neplāno izrādīt pretimnākšanu Rīgas "Dinamo" vienībai, kuras rindās konstatēti desmit inficēšanās gadījumi ar Covid-19. Šobrīd paredzams, ka tuvākās "dinamiešu" spēles netiks pārceltas, ziņo medijs "Sportacentrs.com", bet kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis paudis gatavību sestdien samierināties ar tehnisko zaudējumu, vēstī ziņu aģentūra TASS.

Otrdien jau ziņots, ka "Dinamo" komandai līdz 5. oktobrim noteikta 14 dienu ilga karantīna. Komandas spēlētāji un treneri atrodas pašizolācijā, bet kluba padomes priekšsēdētājam Jurim Savickim bija paredzēta saruna ar KHL prezidentu Alekseju Morozovu par turpmākajiem soļiem.

Karantīnas laikā Rīgas komandai pēc kalendāra 26. septembrī būtu jāuzņem Maskavas "Dinamo" hokejisti, 29. septembrī Rīgā jātiekas ar Maskavas CSKA vienību un 1. oktobrī jāspēlē pret Minskas "Dinamo". Savukārt tam sekotu izbraukums, kurš sāktos 3. oktobrī ar spēli pret Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas apgabala "Vitjazj", bet turpinātos 5. oktobrī pret "Soči" vienību.

Rīgas "Dinamo" gan nav saņēmuši pretimnākšanu no līgas vadības par spēļu pārcelšanu. Lai gan šīs sarunas vēl norit, sagaidāms, ka par sestdien gaidāmo spēli pret Maskavas "Dinamo" rīdziniekiem tiks piešķirts tehniskais zaudējums, ziņo "Sportacentrs.com". Tas pats varētu notikt arī ar pārējām spēlēm, uzsver portāls.

Morozovs jau iepriekš izteicis skarbu kritiku Latvijas virzienā, jo Rīgā veiktie Covid-19 ātrie testi esot neuzticami, bet Krievijā veiktās pārbaudes tiem pašiem cilvēkiem esot negatīvas. Šāda veida retorika ietekmējusi arī KHL nevēlēšanos pārcelt gaidāmos mačus, ziņo "Sportacentrs.com".

Savickis jau apliecinājis, ka "Dinamo" vienība negrasās sestdien kāpt uz ledus, tādējādi pieņemot tehnisko zaudējumu, sarunā ar aģentūru TASS klāstīja kluba padomes priekšsēdētājs. Savukārt par papildu tehniskajiem zaudējumiem kluba vadītājs vēl nebija gatavs runāt.

Līgas vadība komandai ieteikusi izmantot Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienībā "Rīga" spēlējošos dublieru komandas hokejistus, starp kuriem tikai četri spēlētāji šogad sasniegs 20 gadu slieksni.

Tiesa, 29. septembrī "Rīgas" vienībai pulksten 18.30 paredzēts mačs pret Mitišču "Atlant", bet "Dinamo" šajā pašā dienā pulksten 18.00 jātiekas ar CSKA. Spēles pārklājas arī 3. oktobrī, kad "Rīga" vienībai jāspēlē Piņķu ledus hallē pret Maskavas "Dinamo" jauniešiem, bet Rīgas "Dinamo", kā jau minēts, jābūt izbraukumā.

Savukārt sarunā ar aģentūru LETA Juris Savickis uzsvēra, ka "Dinamo" vienība jauniešus sūtīt laukumā negrasās.

"Spēlēšana ar "Dinamo" MHL jauniešu komandu ir viens no variantiem, ko rekomendē līga," Savickis saka sarunā ar LETA pēc konsultācijām ar KHL vadību. "Ir komandas, kurām jauniešu vienība ir tik spēcīga, ka tās var atļauties tā spēlēt. Mums tomēr ir ievērojama atšķirība starp spēlētāju meistarību KHL un MHL komandā. Tāpēc kopā ar "Dinamo" vienības galveno treneri Pēteri Skudru nolēmām, ka tā nedarīsim un neliksim jaunos zem sitiena."

Citi varianti ir spēles pārcelšana, tehniskais zaudējums un Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) atļauja aizvadīt mačus ar veselajiem spēlētājiem, tiem neievērojot pašizolāciju.

"SPKC ir noteikusi karantīnu visai komandai," saka Savickis. "Mums veseli ir 15 spēlētāji. Ja viņiem vajadzētu pielikt klāt desmit jauniešus, mēs mačus varētu aizvadīt."

Viņš piebilst, ka visdrīzāk SPKC nemainīs savu nostāju, īstenojot valstī noteiktos veselības drošības noteikumus, un tādā gadījumā klubs ir gatavs piedzīvot tehniskos zaudējumus, kuru skaits līgas reglamentā nav ierobežots.

"Ar Maskavas "Dinamo" esam gatavi saņemt tehnisko zaudējumu," par turpmāko saka kluba valdes priekšsēdētājs. "Visdrīzāk tā būs arī nākamajā spēlē pret Maskavas CSKA."

Iespējams, ka kāda no turpmākajām spēlēm tiek pārcelta uz vēlāku laiku. Tam nepieciešama abu komandu un līgas vadības piekrišana.

"Kādu spēli noteikti pārcelsim," prognozē Savickis. "Tomēr līga to nevar darīt bezgalīgi, jo tā var nepabeigt turnīru."

Savickis arī konkretizēja, ka viņa rīcībā esošā informācija liecina, ka saslimušo vidū klubā ir deviņi spēlētāji un divi personāla darbinieki, nevis, kā izskanējis iepriekš, desmit hokejisti un kopumā 12 saslimušie.

Jau ziņots, ka otrdien ar tehnisko zaudējumu tika sodīta arī masveidā inficētā Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kas nedevās uz jau iepriekš pārcelto maču pret Gunāra Skvorcova pārstāvēto Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienību. Šajā saistībā līgas vadība uzsvēra, ka komandām laikus jau jādomā par sastāva nodrošināšanu, kā tas esot norādīts pirms sezonas. Turklāt tika norādīts, ka "Lokomotiv" veikto pārbaužu rezultāti atšķiras no KHL laboratorijas izmeklējumiem.

Savukārt bez traucēkļiem pašizolāciju turpina ieturēt vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit" komanda no Somijas, kā arī Kazahstānas klubs Nursultanas "Baris". Tieši pret "Baris" vienību "Dinamo" nāksies spēlēt novembrī, jo vairāku Covid-19 gadījumu dēļ 18. septembrī paredzētā spēle nevarēja notikt.

KHL vadība gan iepriekš jau lūdza Somijas valdībai saīsināt "Jokerit" paredzēto karantīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!