Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Jaroslavļas "Lokomotiv" par nespēju otrdien aizvadīt spēli Mitiščos pret Latvijas hokejista Gunāra Skvorcova pārstāvēto Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienību no līgas vadības puses sodīts ar tehnisko zaudējumu. "Lokomotiv" vienībā apmēram 30 spēlētājiem konstatēta inficēšanas ar Covid-19, ziņo medijs "rsport.ria.ru".

"Lokomotiv" un "Kuņluņ Red Star" komandu spēle iepriekš bija plānota 21. septembrī, bet komandā esošās Covid-19 inficēšanas dēļ tika pārcelta uz 22. septembri.

Tā kā komandas pirms sezonas jau tika informētas, ka maču pārcelšana ir pēdējais solis, "Lokomotiv" par atkārtotu neierašanos uz spēli piešķirts tehniskais zaudējums, ziņots KHL mājaslapā.

Līgas paziņojumā uzsvērts, ka komandām laikus jau jādomā par sastāva nodrošināšanu. KHL arī min, ka starp "Lokomotiv" komandā un līgas laboratorijā veiktajām pārbaudēm novērojami atšķirīgi rezultāti.

Covid-19 dēļ nenotika arī "Lokomotiv" spēles, kuras bija paredzētas 17. septembrī (pret "Soči" komandu) un 19. septembrī (pret Minskas "Dinamo"). Šie mači tika atcelti, jo jau 17. septembrī 11 spēlētājiem un vienam kluba pārstāvim tika novēroti Covid-19 raksturīgi simptomi. Komanda atgriezās Jaroslavļā, kur tā veica slimības pārbaudes.

Kluba oficiālajā paziņojumā gan vien atklāts, ka pirmdien veikti testi ļāvuši apstiprināt komandā esošu masu inficēšanos. Savukārt aizstāt pirmo komandu ar Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) "Loko" vienībā spēlējošajiem hokejistiem nav ļāvis Krievijas Federālais patērētāju tiesību aizsardzības un cilvēku labklājības uzraudzības dienests. Jauniešu iesaiste KHL čempionātā turklāt novestu tikai pie savainojumiem, uzsver klubs.

Otrdien par trim pozitīvām Covid-19 pārbaudēm ziņo arī Ufas "Salavat Julajev" vienība. Komandas rindās saslimuši uzbrucēji Markuss Granlunds un Danils Baškirovs, kā arī galvenais treneris Tomijs Lamsa.

Jau ziņots, ka KHL klubam Rīgas "Dinamo" karantīna noteikta līdz 5. oktobrim. Latvijas komandā konstatēti 10 saslimšanas gadījumi. "Dinamiešiem" otrdien vajadzēja tikties ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienību, bet arī tajā četri spēlētāji inficējušies ar Covid-19.

Savukārt vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit" vienība nav laukumā devusies kopš 9. septembra, jo tovakar cīnījās ar Ņižņekamskas "Ņeftehimik" hokejistiem. Starp viņiem konstatēti ar Covid-19 saslimuši sportisti, kas vienībai liedza pāris dienas vēlāk viesoties Latvijā. "Jokerit" vienībai Somijas valdība noteica divu nedēļu ilgu karantīnu, kuru KHL vadība lūdza saīsināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!