Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Fīniksas "Coyotes" aizsargs Adrians Okoins pēc izcīnītās uzvaras pār Rīgas "Dinamo" sarunā ar vortālu "DELFI Sports" slavēja fantastiskos līdzjutējus un atzina, ka alus Rīgā ir garšīgāks nekā Ziemeļamerikā.

Foto galerija

"Dinamo" un "Coyotes" draudzības spēlē rīdzinieki zaudēja ar 1:3. Pēc 20 gadu pārtraukuma tā bija pirmā reize, kad Rīgā viesojās kāda NHL komanda.

"Latvijas alus ir labāks, manuprāt, ka jebkurš Eiropas alus ir labāks par Ziemeļamerikā pieejamo," sarunu ar vortālu DELFI Sports iesāk Okoins, kurš sarunas laikā rokā turēja "Dinamo" alu.

"Atšķirīgā stila un pārlidojuma dēļ spēles sākums bija smags," maču komentē "Coyotes" aizsargs Okoins. "Rezultāts tika atklāts pirmā perioda beigās, kas deva mums nelielu priekšrocību otrajā periodā, taču tad "Dinamo" panāca izlīdzinājumu, un mums nācās palielināt mača tempu."

Otros vārtus "Coyotes" guva otrā perioda pēdējās sekundēs, taču Okoins atklāja, ka tā nebija speciāla taktika – gūt vārtus periodu beigās.

"Uz Rīgu mēs devāmies, lai aizvadītu labu spēli, kas neskatoties uz blakusapstākļiem mums arī izdevās," turpina Okoins. "Kopumā spēle bija ļoti grūta, taču man personīgi spēlēt bija ļoti viegli, jo deviņdesmitajos gados Kanādas izlases rindās es vairakkārt spēlēju Eiropā, un šī pieredze man lieti noderēja arī šodien."

"Galvenā atšķirība ir laukuma izmēros, un tas ir iemesls mazajai rezultivitātei šodien," piebilst aizsargs, kurš nekautrējās arī atzīmēt abu Rīgas vārtsargu (Mikaela Telkvista un Krisa Holta) rādīto sniegumu: "Šie veči ir īsti profesionāļi, viņi ir spēlējuši Ziemeļamerikā, un tā ir liela priekšrocība uz Eiropas ledus, viņi ir lielisks ieguvums "Dinamo" komandai."

Tāpat aizsargs atzina, ka no Rīgas kluba atmiņā viņam paliks Sandis Ozoliņš, ar kuru Okoins ir cīnījies Ziemeļamerikas laukumos, un vēl daži spēlētāji, kuri parādīja labu sniegumu, taču vārdus hokejists nosaukt nebija spējīgs, jo "Dinamo" klubu hokejists redzēja pirmo reizi.
Īpaši Okoins uzsvēra Rīgas līdzjutējus, kuri bija fantastiski.

"Atmosfēra arēnā bija fantastiska," nešaubīgi atzīmē Okoins, kura viedoklim piekrita arī "Coyotes" vārtsargs Džeisons Labarbera. "Šādas emocijas nevar gūt nevienā Ziemeļamerikas pilsētā."

"Līdzjutēju stūrītis ir vienkārši fantastisks," pārdomās dalās aizsargs. "Salīdzinot ar Fīniksu šeit atmosfēra ir daudz labāka."

"Latvijas fani ir traki," piebilda Labarbera. "Viņu atbalsts bija jūtams visa mača garumā, kas nav raksturīgs Ziemeļamerikā."

"Iepriekšējās sezonas beigās tika pabeigta jaunās arēnas celtniecība, un tagad mēs ceram, ka vairāk līdzjutēju nāks atbalstīt mūs mājas spēlēs un Fīniksā būs tāda pati atmosfēra kā Rīgā," atzīst Okoins, kurš piebilda, ka Fīniksas hokejistiem šīs sajūtas bija papildus motivācija parādīt vēl labāku sniegumu – nelikt vilties, tā teikt.

"Esmu ļoti apmierināts ar aizvadīto spēli, un "ceļojumu" kopumā, zinu, ka vairākiem hokejistiem šī bija pirmā un pēdējā reize, kad spēlē Latvijā," uzskata aizsargs, kurš piebilda, ka arī vairākiem "Dinamo" hokejistiem šī bija, iespējams, vienīgā iespēja mērot spēkus ar NHL komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!