Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Ja Rīgas "Dinamo" komanda spēlētu Nacionālajā hokeja līgā (NHL), tad tā tur ieņemtu pēdējo vietu, pēc pārbaudes mača ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandu Rīgas "Dinamo" izteicās NHL vienības Fīniksas "Coyotes" krievu vārtsargs Iļja Brizgalovs.

Foto galerija

Kā ziņots, trešdien "Arēnā Rīga" aizvadītajā mačā "Dinamo" komanda zaudēja ar rezultātu 1:3 (0:1, 1:1, 0:1).

"Ja runā atklāti, tad es no rīdziniekiem biju gaidījis ko vairāk. Varbūt puiši bija sanervozējušies vai uztraukušies, tomēr neattaisnoja uz sevis liktās cerības," izteicās Brizgalovs.

"NHL viņiem klātos ne pārāk labi un, iespējams, sezonas laikā ierindotos pēdējā vietā visā turnīra tabulā. Mums šodien bija ļoti daudz iespējas un varējām gūt vismaz desmit vārtus. Ļoti labu sniegumu "Dinamo" komandai parādīja vārtsargi. Paši redzējāt, ka spēle bija uz vieniem vārtiem. Principā rīdzinieki neko bīstamu neizveidoja, bija viņiem divi trīs momenti, vairāk gan nē," savu redzējumu par maču pauda Brizgalovs.

Pagājušajā sezonā Brizgalovs "Coyotes" sastāvā aizvadīja vienu no savām labākām NHL sezonām, palīdzot Fīniksas komandai iekļūt izslēgšanas spēlēs. Brizgalovs arī pretendēja uz sezonas labākā vārtsarga titulu, tomēr balva tika piešķirta Bufalo "Sabres" vārtsargam Raienam Milleram.

"Viņi bija pārāki vairākos spēles aspektos. Meistarības līmenis viņiem ir nedaudz augstāks, kā arī ļoti labi kontrolēja ripu un sadarbojās un savstarpēji mainījās vietām uzbrukuma zonā," par aizvadīto spēli izteicās "Dinamo" komandas kapteinis Sandis Ozoliņš. "Katrs spēlētājs gribēja sevi parādīt no labākās puses, protams, bija manāma mandrāža visai komandai."

Uz žurnālista jautājumu, vai Ozoliņš piekrīt Brizgalova izteikumam, komandas kapteinis atbildēja: "Tas ir Brizgalova uzskats, un mani tas īsti neuztrauc, viņš var domāt, ko viņš vēlas."

Kā ziņots, "Dinamo" komandai sezona risinās pilnā sparā un tā pašlaik jau aizvadījusi 12 spēles KHL regulārajā čempionātā, kurā tikusi pie 16 punktiem. Savukārt "Coyotes" komandai šī bija pēdējā pirmssezonas pārbaudes spēle - Fīniksas kluba hokejisti aizvadīja astoņas spēles, kurās izcīnīja piecas uzvaras.

"Tā godīgi runājot, tad spēka daudz nebija pēc astoņām aizvadītām spēlēm, ko spēlējām katru otro dienu. Ja pretiniekam zaudējām kustībā, tad arī grūti kaut ko bīstamu izveidot," pastāstīja "Dinamo" komandas galvenā trenera Jūliusa Šuplera palīgs Artis Ābols.

"Cerēsim, ka līdz nākamajām spēlēm izdosies atgūt spēkus, tāds tas grafiks ir, bet nu čaļi cīnījās un darīja, ko varēja. Tomēr NHL ir NHL, un tā vienmēr būs pasaules labākā līga un KHL to nekad nenoķers," piebilda Ābols.

Rīgas "Dinamo" komanda līdz šim ar NHL komandām bija aizvadījusi deviņas spēles, bet tās visas notika laika posmā no 1988. līdz 1990.gadam. Pēdējā mačā 1990.gada 14.septembrī "Dinamo" Rīgā ar 2:4 piekāpās Monreālas "Canadiens" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!