Foto: Sputnik/Scanpix

Maskavas CSKA vienība pirmdien guva uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas fināla trešajā spēlē pret Magņitogorskas "Metallurg", izvirzoties vadībā arī visā sērijā.

Regulārā čempionāta labākā komanda viesos izcīnīja panākumu ar 3:2 (0:0, 0:1, 2:1, 1:0) pagarinājumā, bet sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 2-1.


Par spēles varoni kļuva francūzis Stefāns da Kosta, kurš CSKA labā guva divus vārtus, tostarp uzvaru nesošos pagarinājumā, kad realizēja skaitlisko vairākumu.

Cīņas rezultāts tika atklāts vien 37.minūtē, kad no vārtu priekšas precīzs bija "Metallurg" pieredzējušais uzbrucējs Daniss Zaripovs. Mirkli iepriekš teicamu iespēju atklāt spēles rēķinu neizmantoja CSKA līderis Aleksandrs Radulovs, kurš izslidoja vienatnē uz Vasīlija Košečkina sargātajiem vārtiem, taču duelī zaudēja.


Krietni rezultatīvāka bija trešā trešdaļa, kurā viesi vispirms panāca izlīdzinājumu, bet pēc tam arī izvirzījās vadībā. Spēles 50.minūtē da Kosta guva kuriozus vārtus ar spēcīgu metienu no laukuma vidus, jo Košečkins ar kājsargu ripu aizskāra, taču tā vienalga iespurdza vārtu tīklā. Savukārt divas minūtes vēlāk Ņikita Zaicevs panāca jau 2:1 CSKA labā, izmantojot skaitlisko vairākumu.

Pamatlaika izskaņā "Metallurg" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un no zaudējuma izglābās tikai 17 sekundes pirms finālsirēnas, kad no vārtu priekšas precīzs bija čehs Jans Kovāržs.

Uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams pagarinājums, kura beigās CSKA ieguva vairākumu, kuru ar precīzu plaukstas metienu no zilās līnijas izmantoja da Kosta, kurš šīs sezonas izslēgšanās spēlēs ir guvis septiņus vārtus.

Sērijas ceturtā spēle trešdien atkal notiks Magņitogorskā, bet piektais mačs piektdien tiks aizvadīts Maskavā.

Jau ziņots, ka sērijas pirmajos divos mačos CSKA laukumā abas komandas uzvaras dalīja uz pusēm. Pirmajā cīņā pārliecinošu panākumu ar 5:1 guva CSKA, bet otrajā cīņā sestdien "Metallurg" revanšējās ar 2:1.

CSKA hokejisti, kuri Gagarina kausa finālā spēlē pirmo reizi, šosezon Gagarina kausa izcīņā 16 mačos ir zaudējuši tikai divas reizes. Līdz aizvadītajai sestdienai viņi bija aizvadījuši deviņu uzvaru sēriju, uzstādot jaunu līgas "play-off" maču rekordu.

Kā zināms, CSKA izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 4-0 uzvarēja Bratislavas "Slovan" no Slovākijas, pēc tam konferenču pusfinālā ar 4-1 uzvarēja Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē latvieši Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, bet Rietumu konferences finālsērijā ar 4-0 uzvarēja pērnā gada Gagarina kausa ieguvēju Sanktpēterburgas SKA.

Tikmēr "Metallurg" izslēgšanas spēles sāka ar 4-2 uzvarot Jekaterinburgas "Avtomobilist", tad ar 4-1 pārspēja Novosibirskas "Sibirj", bet Austrumu konferences finālā ar 4-1 uzveica Ufas "Salavat Julajev".

Magņitogorskas komanda otro reizi kluba vēsturē spēlē Gagarina kausa finālā, kurā pirms diviem gadiem pārspēja Prāgas "Lev" vienību no Čehijas, iegūstot kāroto trofeju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!