Maskavas CSKA vienība pirmdien izcīnīja uzvaru arī otrajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa finālspēlē pret Latvijas hokeja izlases trenera Boba Hārtlija vadīto Omskas “Avangard”, mājiniekiem triumfējot ar rezultātu 3:0 (0:0, 0:0, 3:0).

“Avangard” komandai bija priekšnoteikumi, lai pirmajiem izvirzītos vadībā. Omskas komanda pirmo divu periodu laikā izpildīja divreiz vairāk metienus nekā mājinieki (20 pret deviņiem), kā arī ne reizi nenopelnīja kādu noraidījumu.

Taču viesi nespēja izmantot ne pārsvaru spēlē, ne kādu no diviem skaitliskajiem vairākumiem. Tā vietā pirmais izcilais vārtu gūšanas moments bija maskaviešiem, kad trešajā periodā Ivans Teļegins noguldīja vārtsargu Igoru Bobkovu, bet nespēja raidīt ripu pustukšos vārtos.

Nepilnas septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām Bobkovs bīstamā situācijā ripu gan aizskāra, tomēr tas notika vārtsargam nepateicīgā veidā. CSKA hokejists Konstantīns Okulovs no dažu metru attāluma raidīja ripu pa vārtu pārliktni, no kura tā atleca pret vārtsarga muguru un atrada ceļu vārtos.

Trešā perioda pēdējās divās minūtēs “armijnieki” jau vien pielika punktu spēlei, Mihailam Grigorenko un Sergejam Andronovam izceļoties ar precīziem metieniem tukšos vārtos.

Nākamā sērijas spēle tiks aizvadīta trešdien 17. aprīlī Balašihā, kad "Avangard" pirmo reizi šajā sērijā varēs uzņemt CSKA hokejistus. Sērijas pirmajā spēlē Omskas komanda piekāpās ar rezultātu 2:5 (0:2, 1:1, 1:2).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!