Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandai Maskavas CSKA šonedēļ laukumā palīdzēs krievu hokeja leģenda Sergejs Fjodorovs, kurš pašlaik pilda vienības ģenerālmenedžera funkcijas, vēsta portāls "Sportbox.ru".

Šāda situācija tiek skaidrota ar lielo CSKA komandas savainoto spēlētāju skaitu. Tiek ziņots, ka 43 gadus vecais kādreizējais uzbrucējs laukumā dosies piektdien, kad Maskavas klubs savā laukumā uzņems Magņitogorskas "Metallurg" komandu.

"Līdz brīdim, kad redzēšu viņu laukumā ar savām acīm, tam nenoticēšu. Nav manā kompetencē šādu soli novērtēt," Krievijas medijiem izteicies CSKA komandas novērošanas padomes loceklis Vladimirs Petrovs. "Ja savainoto lazaretē atrodas desmit spēlētāji, ko vēl atliek darīt? Pretējā gadījumā drīz vien laukumā dosies tikai jauniešu komandas hokejisti."

"Pašlaik ir grūti vērtēt, vai Fjodorovs varēs komandai palīdzēt. Viņam svarīgākais ir iziet uz ledus un nedabūt traumu. Pēc tam jau redzēsim, kā viss attīstīsies," piebildis Petrovs.

Maskavas klubs izskanējušo informāciju oficiāli nav apstiprinājis, taču zināms, ka Fjodorovs vienības rindās paguvis uzsākt treniņus.

"Vēl nekad savā karjerā neesmu redzējis tādu situāciju ar traumēto spēlētāju skaitu. Tomēr tas nemaina mūsu cīņassparu un sezonas mērķus - joprojām tēmējam uz iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā un, kā minimums, divu kārtu pārvarēšanu," izteicies pats Fjodorovs. "Tomēr nevēlamies par mums daudz runāt. Tā vietā gribam sevi pierādīt ar darbiem uz ledus."

Lai piektdienas spēlē hokeja leģenda varētu doties laukumā, līdz tam viņam jānoslēdz pilnvērtīgs hokejista līgums ar komandu.

Fjodorovs pēdējo oficiālo spēli aizvadījis 2012.gada pavasarī. No 2009. līdz 2012.gadam viņš spēlēja tieši "Metallurg" komandas rindās, bet CSKA vienību uzbrucējs pārstāvēja karjeras sākumā - no 1986. līdz 1990.gadam.

Fjodorovs karjeras laikā aizvadīja 18 sezonas Nacionālajā hokeja līgā (NHL), piedaloties vairāk nekā 1400 spēlēs, kurās viņa kontā 535 vārti un 872 rezultatīvas piespēles.

Uzbrucējs trīs reizes kļuvis par Stenlija kausa ieguvēju.

KHL Rietumu konferences kopvērtējuma tabulā pašlaik CSKA komanda ar 21 punktu 15 spēlēs ieņem devīto vietu, bet "Metallurg" ar 26 punktiem 13 mačos ir trešie Austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!