Foto: RIA Novosti/Scanpix

Maskavas CSKA vārtos atkal var nonākt Tretjaks, tikai Maksims - leģendārā krievu vārtsarga Vladislava Tretjaka 16 gadus vecais mazdēls, ar kuru ceturtdien tika parakstīts līgums, kluba mājas lapa.

Līgums ar Maksimu Tretjaku noslēgts uz trim gadiem un viņš spēlēs ar to pašu numuru, ar ko savulaik viņa vectēvs - 20. Iepriekš šis numurs netika piedāvāts spēlētājiem, cienot Vladislava Tretjaka panākumus, bet šoreiz, izskatās, tiks izdarīts izņēmums.

"Es esmu aizkustināts, ka CSKA atkal parādīsies spēlētājs ar 20. numuru, ar kuru es aizvadīju armijas klubā 21 gadu," saka trīskārtējais olimpiskais čempions, Krievijas Hokeja federācijas (KHF) prezidents Vladislavs Tretjaks. "Es jau apsveicu Maksimu, jo šajā līgumā viņa nopelns ir liels. Viņš ir čakls puisis, nav iedomīgs, zina, ka lielus mērķus var sasniegt tikai caur lielu darbu un disciplīnu."

Jauno vārtsargu CSKA izvēlējās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) drafta pirmajā kārtā. Sava vecuma vārtsargu reitingā Maksims Tretjaks bija izlikts ar pirmo numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!