Foto: DELFI.lt
Nespējot atrast kopīgu valodu ar Sanktpēterburgas SKA Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) kluba galveno treneri Vāclavu Sikoru, komandu nolēmis pamest lietuviešu speciālists Darjus Kasparaitis, atsaucoties uz aģentūru „R-Sport” ziņo „RIA Novosti”.

Pēc aktīvo hokeja gaitu beigās Kasparaitis palika SKA strādāt kā treneris, vispirms Ivana Dzanatas vadībā, bet pēc itāļa atlaišanas – pie Sikoras, ar kuru tomēr neesot varējis sastrādāties.

„Mani ir vispār ir atstādinājuši no darba ar komandu,” sūdzas Kasparaitis.”Pēdējais, ko man piedāvāja darīt – apkopot statistiku. Pirms tam strādājām kopā ar Dzanatu un Vladimiru Jurzinovu [jaunāko], un viss bija kārtībā, mēs sapratām viens otru. Pēc tam, kad amatā nozīmēja Sikoru, viņš atveda līdz savu draugu Janu [Votrubu], ļoti nepatīkamu cilvēku. Un viņi vispār pārtrauca konsultēties ar mums (Kasparaiti un Jurzinovu) par treniņu procesu. Viņi runā savā starpā visu laiku tikai čehiski un rodas sajūta, ka bez viņiem komandā vairs nav neviena trenera.”

Kasparaitis norāda, ka viņa atalgojums klubā ir tik zems, ka tas nav iemesls, kāpēc lai viņš paliktu, un, tā kā jūtas „nevajadzīgs”, nolēmis aiziet. „Lai Vāclavs strādā, es komandai vēlu tikai to labāko,” saka lietuviešu izcelsmes treneris.

Kasparaiša tālākajos plānos ir sagaidīt Ziemassvētkus kopā ar ģimeni Stokholmā un meklēt trenera darbu citur. "Ceru, ka reiz kļūšu par galveno treneri," viņš saka. "Es būšu stingrs, bet cienīšu kolektīvu, ar kuru strādāšu. Un cienīšu valsti, kurā strādāju."

Visai negaidītais Kasparaiša lēmums varētu ietekmēt to lietuviešu līdzjutēju plānus, kuri 16. janvārī bija iecerējuši doties uz Liepāju,kur notiks Rīgas "Dinamo" un SKA spēle. Portāls "kurzemniekiem.lv" ziņoja, ka lietuvieši īpaši gatavojas ierasties u zšo spēli, lai redzētu Kasparaiti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!