Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas ceturtdaļfinālam pirmdien pietuvojās Laura Dārziņa pārstāvētā vienība Kazaņas "Ak Bars", bet tuvu izkrišanai no turnīra ir Edgara Masaļska vienība Hantimansijskas "Jugra".

"Jugra" savā laukumā ar rezultātu 3:6 (2:1, 0:3, 1:2) piekāpās Čeļabinskas "Traktor" vienībai, kas tagad ir vadībā sērijā ar 3-1.

Masaļskis šajā mačā laukumā devās 42.minūtē, kad viņa konkurents par vietu vārtos Mihails Birjukovs ielaida sestos vārtus. Sev atvēlētajā laikā latvietis savus vārtus atstāja "sausā", atvairot astoņus metienus. Jau vēstīts, ka Masaļskis uz maiņu nāca arī iepriekšējā spēlē.

"Jugra" mača pirmā perioda pirmajās piecās minūtēs pēc Maksima Beļajeva un Sergeja Demagina metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0, bet turpinājumā ielaida sešus bezatbildes vārtus, kad "Traktor" labā pa diviem vārtiem guva Staņislavs Čistovs un Vladimirs Antipovs, bet reizi precīzi bija Jans Buliss un Konstantīns Panovs. Piecas minūtes pirms spēles beigām Demagins vienus vārtus atguva, taču spēles iznākumu tas nekādi neietekmēja.

"Ak Bars", spēlējot joprojām bez Dārziņa, pirmās kārtas ceturtajā mačā viesos ar 3:0 atstāja "sausā" Gagarina kausa pašreizējos īpašniekus Ufas "Salavat Julajev", izvirzoties vadībā ar 3-1.

Mačs, kurā viens no galvenajiem tiesnešiem bija Eduards Odiņš, divas reizes tika pārtraukts. Piecas minūtes pirms otrā perioda beigām, kad "Ak Bars" bija vadībā ar 1:0 (1.perioda 10.minūtē vārtus guva Artjoms Lukojanovs), tika izsists viens no aizsargstikliem, un tiesneši nolēma atlikušo laiku nospēlēt trešajā periodā. Pēc mača atsākšanas Kazaņas klubs guva vēl vienus vārtus (precīzs bija Jozefs Straka), bet tad pie vieniem no vārtiem sāka veidoties peļķe, kādēļ tiesnešiem atkal nācās pārtraukt cīņu. Vēlāk cīņa atsākās, bet pēdējā minūtē trešo reizi ripu jau tukšos "Salavat Julajev" vārtos raidīja Aleksejs Morozovs.

Atgādinām, ka pirmdien Austrumu konferences pusfinālā iekļuva Georgija Pujaca pārstāvētā Omskas "Avangard" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!