Pie uzvarām Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlēs ceturtdien tika latviešu Jāņa Sprukta, Laura Dārziņa un Oskara Bārtuļa pārstāvētās komandas.

Tomēr laukumā devās vienīgi Sprukts, bet pārējie Latvijas hokejisti pašlaik ārstē savainojumus.

Sprukta pārstāvētā Maskavas CSKA komanda ar rezultātu 3:2 (0:0, 2:0, 1:2) izbraukumā pieveica Čehijas vienību Prāgas "Lev", kurā ģenerālmenedžera funkcijas pilda latvietis Normunds Sējējs.

Ceturtajā maiņā spēlējošais Sprukts laukumā aizvadīja piecas minūtes un 59 sekundes, uzvarot divos no četriem iemetieniem, kuros piedalījās.

Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Aleksejs Marčenko, Mihails Grabovskis un Igors Radulovs, bet "Lev" vienībā abas reizes precīzs bija kādreizējais Rīgas "Dinamo" leģionārs Tomašs Surovijs.

Šī bija CSKA komandas ceturtā uzvara pēdējās piecās spēlēs.

Dārziņa pārstāvētā Kazaņas "Ak Bars" komanda izbraukumā ar 3:2 (2:2, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos pieveica Habarovskas "Amur" vienību.

Rezultātu jau mača trešajā minūtē atklāja "Ak Bars" somu uzbrucējs Jarko Imonens, bet pirmās trešdaļas vidū neizšķirtu panāca Aleksandrs Osipovs. Spēles 13.minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Igors Ožiganovs, bet 11 sekundes pirms pirmās trešdaļas beigām līdzsvaru rezultātā atkal atjaunoja Kirils Petrovs.

Otrajā un trešajā trešdaļā, kā arī pagarinājumā vārti vairs netika gūti, līdz ar to uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešama pēcspēles metienu sērija. Tajā "Ak Bars" komanda bija pārāka ar 1:0, vienīgos vārtus gūstot Aleksejam Morozovam.

Dārziņš joprojām laukumā nedevās. Viņš rokas traumas dēļ nav spēlējis jau kopš septembra vidus, bet pats latvietis pagaidām atsakās prognozēt, kad varēs atgriezties uz ledus.

Tikmēr pie trešā panākuma pēc kārtas tika Bārtuļa pārstāvētā Ukrainas komanda Doņeckas "Donbass", kas savā laukumā ar 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica Austrumu konferences līdervienību Čeļabinskas "Traktor".

Uzvarētājiem abus vārtus pamatlaikā guva Klejs Vilsons, bet "bullīšos" "Donbass" bija pārāka ar 2:1, uzvaras vārtus gūstot Frēdrikam Petešonam.

Bārtulis cirkšņa traumas dēļ izlaida jau desmito maču pēc kārtas, bet tuvākajā laikā viņš varētu atgriezties laukumā.

Savukārt zaudējumu cieta aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Novosibirskas "Sibirj" vienība, kas ar 0:2 (0:0, 0:0, 0:2) savā laukumā atzina Ufas "Salavat Julajev" pārākumu. Šajā mačā abi vārti tika gūti trešajā trešdaļā, kad ar precīziem metieniem izcēlās Deniss Paršins un Vitālijs Proškins.

Kulda laukumā pavadīja 23 minūtes un 47 sekundes, kas bija otrs lielākais spēles laiks komandā, izdarot vienu metienu pa pretinieku vārtiem.

Līdz ar to "Sibirj" cieta trešo neveiksmi pēdējās četrās spēlēs.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā CSKA komanda ar 37 punktiem 20 spēlēs ieņem ceturto vietu, bet "Donbass" ar 26 punktiem 21 cīņā pakāpās uz septīto pozīciju.

Savukārt Austrumu konferencē pēc panākuma "Ak Bars" ar 37 punktiem 20 spēlēs saglabāja trešo vietu, bet "Sibirj" ar 34 punktiem 21 cīņā atrodas piektajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!