Ar rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien izcēlās latviešu uzbrucējs Lauris Dārziņš, bet viņa pārstāvētā Kazaņas "Ak Bars" komanda ar rezultātu 3:1 (0:0, 2:0, 1:1) izbraukumā pārspēja Kazahstānas vienību Astanas "Baris".

Otrās trešdaļas otrajā minūtē Dārziņš palīdzēja komandas biedram Kirilam Petrovam atklāt cīņas rezultātu.

Vēl pa vieniem vārtiem uzvarētājiem guva Janne Lahti un Deniss Abduļins, bet "Baris" vienībā vienīgo reizi precīzs bija Romāns Starčenko.

Šajā mačā Dārziņš nospēlēja 13 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā veica trīs metienus pa vārtiem. Pašā cīņas izskaņā viņš nopelnīja divas soda minūtes par klupināšanu.

Cīņas 55.minūtē Dārziņam veica izgājienu pret pretinieku vārtsargu Tēmu Lasilu, tomēr nebija precīzs.

Šosezon aizvadītajos četros mačos Dārziņš tagad izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Citā mačā panākumu izcīnīja Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pagājušās sezonas līgas fināliste Omskas "Avangard", kas ar 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 0:0, 1:0) savā laukumā pēcspēles metienu sērijā pārspēja Ufas "Salavat Julajev" komandu.

Rezultātu 45.minūtē atklāja viesu spēlētājs Jurijs Trubačovs, bet izlīdzinājumu desmit minūtes vēlāk panāca Antons Kurjanovs. Savukārt pēcspēles metienos uzvaru nesošos vārtus guva Aleksandrs Perežogins.

Pujacs šajā mačā nospēlēja 22 minūtes un sešas sekundes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem.

Trešo zaudējumu šosezon cieta Latvijas vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Hantimansijskas "Jugra" vienība, kas ar 2:3 (0:0, 2:0, 0:3) savā laukumā piekāpās Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandai.

Pēc neveiksmīgā iepriekšējā mača, kurā Masaļskis ielaida septiņas ripas, šoreiz latvietis cīņai nemaz nebija pieteikts, bet "Jugra" komandas vārtus sargāja Mihails Birjukovs.

Uzvaras vārtus 57.minūtē guva "Ņeftehimik" hokejists Jans Kolaržs.

KHL Austrumu konferences kopvērtējumā pēc šiem mačiem "Ak Bars" ar desmit punktiem četrās cīņās atgriezās līderpozīcijā, bet tai ar astoņiem punktiem seko "Avangard" vienība. Savukārt "Jugra" ir vienīgā komanda visā līgā, kas šosezon vēl nav tikusi pie punktiem un atrodas pēdējā, 12.pozīcijā konferencē.

Pēc tam, kad pagājušo sezonu KHL noslēdza ar 23 vienību pārstāvniecību, šosezon līgā sacenšas 26 vienības. Turnīrā debitē Prāgas "Lev" (Čehija), Bratislavas "Slovan" (Slovākija) un Doņeckas "Donbass" (Ukraina). Tāpat dalību čempionātā atsāk pagājušās sezonas ievadā traģisko aviokatastrofu piedzīvojusī "Lokomotiv" komanda.

Regulārajā čempionātā katra komanda (14 komandas Rietumu konferencē un 12 vienības Austrumu konferencē) aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Regulārais čempionāts noslēgsies 2013.gada 7.februārī, bet Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītais mačs, ja tāds būs nepieciešams, risināsies 19.aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!