Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Ar mainīgām sekmēm kārtējās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēles sestdien aizvadīja Latvijas izlases hokejistu Laura Dārziņa un Oskara Bārtuļa pārstāvētās komandas.

Kazaņas "Ak Bars" ar Dārziņu ierindā ar 4:2 (1:0, 3:2, 0:0) uz sava ledus uzvarēja citu Tatarstānas komandu Ņižņekamskas "Ņeftehimik" .

Dārziņš šajā spēlē bija iekļauts Kazaņas vienības trešajā uzbrucēju virknējumā un uz ledus pavadīja 11 minūtes un 34 sekundes. Sev atvēlētajā laikā uzbrucējs ar rezultativitāti neizcēlās, bet izdarīja vienu metienu pa viesu vārtiem.

Kazaņas hokejisti otrās trešdaļas 15.minūtē pēc Artjoma Lukjanova precīzi mestās ripas prata izvirzīties vadībā ar 4:0 un pārsvaru noturēja līdz pat cīņas beigām. Ar diviem gūtiem vārtiem viesu sastāvā atzīmējās Aleksejs Tereščenko, bet Iļjas Ņikuļina un Denisa Zaripova kontā pa divām rezultatīvām piespēlēm.

Citā spēlē Bārtuļa pārstāvētā Ukrainas komanda "Donbass" viesos piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 3:4 (2:3, 0:1, 1:0) pret Čerepovecas "Severstaļ".

Latvijas izlase aizsargs spēlēja Doņeckas kluba pirmajā aizsargu pārī, uz ledus pavadot 26 minūtes un 12 sekundes. Tas bija lielākais spēles laiks starp abu vienību hokejistiem.

Mača protokolā gan Bārtulis ne ar ko ievērības cienīgu, izņemot spēles laiku uz ledus, neatzīmējās.

Gan "Ak Bars", gan "Donbass" komandai šīs bija pēdējās KHL cīņas šajā kalendārajā gadā.

KHL Austrumu konferences kopvērtējumā "'Ak Bars" tagad dala pirmo vietu ar Georgija Pujaca pārstāvēto Omskas "Avangard". Abas vienības 39 mačos izcīnījušas 80 punktus. Tikmēr Doņeckas klubs ar 40 cīņās iekrātiem 52 punktiem ir astotajā vietā rietumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!