Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
No ārzemju hokejistiem vienmēr tiek gaidīta rezultatīva spēle, uzskata Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Kazaņas "Ak Bars" latviešu uzbrucējs Lauris Dārziņš.

"No ārzemnieka vienmēr gaida rezultatīvu spēli," intervijā portālam "sportbox.ru" atzina Dārziņš. "Pagājušā sezona man izdevās laba, jo iekrāju daudz punktu. Domāju, ka tādēļ arī Kazaņas klubs par mani ieinteresējās. Līdz ar to vienības galvenais treneris Vladmirs Krikunovs cer, ka es savu sniegumu atkārtošu un varbūt arī uzlabošu."

Kā zināms, pagājušajā sezonā Dārziņš spēlēja Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" sastāvā, kur regulārajā čempionātā un Gagarina kausā kopā aizvadītajās 56 spēlēs guva 26 vārtus un izpildīja 28 rezultatīvas piespēles.

"Pagaidām galva strādā kā vajadzētu, bet kājas diemžēl ne vienmēr tiek līdzi prātam. Tāpat šobrīd mēģinu saprasties ar maiņas partneriem Anti Mietinenu un Jarko Imonenu. Pie tam mēs komunicējam ne tikai uz ledus un ģērbtuvē, bet arī brīvajā laikā," stāstīja 26 gadus vecais Dārziņš.

Dārziņš arī atklāja, ka visvairāk viņam palīdzējis "Ak Bars" kluba aizsargs Iļja Ņikuļins, kurš Latvijas hokejistu iepazīstināja ar dzīvi Krievijā un Kazaņā.

"Visi puiši ir lieliski," sacīja Dārziņš. "Pāris dienu laikā esmu jau paspējis sadraudzēties. Viņi man parādīja pilsētu, paskaidroja, uz kuriem restorāniem labāk doties. Taču pēc tam sākās treniņu process."

Dārziņš arī salīdzināja treniņus Latvijā un Krievijā, atklājot, ka gatavošanās sezonai "Dinamo" un "Ak Bars" rindās esot atšķirīga.

"Pirms sezonas sagatavošanās posmi nekur nav viegli. Latvijā treniņi nebija tik ilgstoši, bet toties bija intensīvāki. Savukārt "Ak Bars" lielu akcentu liek uz skriešanas vingrinājumiem, bet Rīgā mēs vairāk mināmies ar velosipēdu," salīdzināja Dārziņš.

Kā ziņots, Dārziņš trešdien savā pirmajā spēlē "Ak Bars" rindās pārbaudes mačā Maskavas piepilsētā Odencovā debitēja ar vārtu guvumu pret Čehovas "Vitjaz" komandu.

Kazaņas "Ak Bars" komanda uzvarēja pirmajos divos KHL čempionātos, bet pagājušajā sezonā Gagarina kausa Austrumu konferences pusfināla sērijā ar 1-4 piekāpās Ufas "Salavat Julajev" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!