Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Kazaņas "Ak Bars" latviešu uzbrucējs Lauris Dārziņš cer, ka gūtā rokas locītavas trauma par sevi vairs neliks manīt, taču pašreizējā hokejista pašsajūta uz laukuma ir patālu no ideālās.

Kā ziņots, Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" pirmajā spēlē pēc nacionālo izlašu pauzes savā laukumā trešdien ar 0:3 zaudēja "Ak Bars" komandai, pirmos vārtus ielaižot jau mača 19.sekundē. Šis bija debijas mačs "Dinamo" vienības galvenā trenera pienākumu veicējam Artim Ābolam.

Dārziņš maču uzsāka "Ak Bars" komandas ceturtajā maiņā, dodoties laukumā pirmajā oficiālajā spēlē kopš septembra vidus. Viņš laukumā pavadīja tieši deviņas minūtes un veica divus metienus pa vārtiem.

"Gūt vārtus vēlos vienmēr. Šī vēlēšanās man nav pazudusi. Tas ir tas, kas mūs, uzbrucējus, dzen uz priekšu. Labi, ka šoreiz mani vārti nebija nepieciešami," pēc mača žurnālistiem pastāstīja Dārziņš. ""Dinamo" spēlēja labi. Mūsu komandai uzbrukums ir diezgan spēcīgs, taču guvām tikai divus vārtus. Trešie bija tukšos vārtos un tos vērā šoreiz neņemsim. Ja "Dinamo" pieliks uzbrukumā, punkti sāks krāties un komanda rāpsies uz augšu tabulā. "Dinamo" spēlēja prātīgi un bez avantūrām. Neskatoties uz rezultātu, "Dinamo" visu laiku cīnījās par uzvaru."

Šīs sezonas septiņās turnīra spēlēs Dārziņš iekrājis divas rezultatīvas piespēles.

"Ar veselību viss ir kārtībā. Ja jau esmu laukumā, tad esmu gatavs spēlēt," izteicās uzbrucējs. "Neliekuļošu, ka viss ir ideāli, taču forma uzlabojas. Biju spēcīgi sastiepis rokas locītavu, kas laukumā neļauj veikt nevienu darbību. Sākumā likās, ka izlaidīšu tikai pāris spēles, taču pēc izmeklēšanas bija skaidrs, ka saite bija diezgan briesmīgā stāvoklī. Bieži saka, ka lūzums ir labāks par saites traumu, taču tas nu ir aiz muguras."

Biežie savainojumi apgrūtina Dārziņa cīņu par vietu allaž spēcīgajā "Ak Bars" komandā, taču uzbrucējs neredz nevienu iemeslu, kāpēc viņš nevarētu atgūt vietu vienības vadošajās maiņās.

"Skaidrs, ka neviens neko tāpat nedāvina. Visu vienmēr esmu izcīnījis paša rokām, un šis nav izņēmums. Darbs, darbs un vēlreiz - darbs," izcēla Dārziņš.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 23 punktiem 25 spēlēs ieņem pēdējo, 14.vietu, bet "AK Bars" ar 46 punktiem 24 mačos ir ceturtajā vietā Austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!