Foto: F64

Latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko trenē latviešu speciālisti Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, piektdien regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar 3:2 (2:1, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzveica Austrumu konferences līderi Novosibirskas "Sibirj".

"Torpedo" hokejisti pirmajās septiņās minūtēs guva divus vārtus, tomēr pirmā perioda otrajā pusē "Sibirj" vienus vārtus atguva. Otrajā trešdaļā viesi cīņas rezultātu izlīdzināja, bet pēc tam komandas apmainījās asumiem, kas gan nepalīdzēja izmainīt rezultātu uz spēles tablo.

Trešajā periodā komandas vārtus neguva un uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams papildlaiks, kas arī noslēdzās bez vārtu guvumiem, tādejādi spēlētājiem bija jāizpilda pēcspēles metienu sērija. Tajā ar pārāki bija "Torpedo" hokejisti, izcīnot uzvaru arī mačā. Uzvaras "bullīti" mājiniekiem realizēja Vladimirs Galuzins.

Daugaviņš, kurš iepriekšējā duelī nebija komandas pieteikumā, šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un 43 sekundes, metienus pa vārtiem neizdarot.

Šosezon Daugaviņš, pārstāvot Maskavas "Dinamo" un "Torpedo" komandas, aizvadījis 31 spēli, kuru laikā guvis deviņus vārtus un veicis 11 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr uzvaru piektdien izcīnīja Latvijas izlases aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral", kas savā laukumā ar 4:3 (1:0, 2:3, 1:0) pārspēja Hantimansijskas "Jugra". Uzvaras vārtus mājinieku labā guva Kirils Voroņins.

Kā zināms, "Admiral" kapteinis Bārtulis traumas dēļ nespēlēs aptuveni vēl nedēļu. Kā pirmdien pastāstīja vienības galvenais ārsts Jevgēņijs Harčenko, pārbaudēs spēlētājam konstatēts daļējs bojājums vienā no dziļajiem muskuļiem.

Šajā sezonā Bārtulis 34 spēlēs guvis astoņus vārtus, izpildījis septiņas rezultatīvas piespēles, kā arī ticis pie pozitīva lietderības koeficienta +9.

KHL Rietumu konferences līdere ar 36 spēlēs izcīnītiem 77 punktiem ir Maskavas CSKA, kamēr "Torpedo" ar 67 punktiem 38 spēlēs ir ceturtā, bet Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" ar 43 punktiem 36 mačos ieņem 13.pozīciju, no pirmā astotnieka atpaliekot par 13 punktiem

Tikmēr Austrumu konferencē līdere ir "Sibirj", kas 38 spēlēs izcīnījusi 70 punktus, bet "Admiral" ar 59 punktiem ir septītā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!