Foto: hctorpedo.ru

Latvijas hokejista Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē viesos ar 1:4 (0:0, 1:1, 0:3) zaudēja Austrumu konferences līderei Omskas "Avangard".

"Torpedo" neveiksmīgi aizvadīja pēdējo trešdaļu, kurā ielaida trīs ripas, pārtraucot divu uzvaru sēriju, kamēr "Avangard" tika pie uzvaras pēc diviem iepriekšējos mačos piedzīvotiem zaudējumiem.

Daugaviņš spēlēja 19 minūtes un četras sekundes, kas bija otrs lielākais laiks starp "Torpedo" uzbrucējiem. Latvijas hokejists trīs reizes meta pa vārtiem, uzvarēja vienā no trim iemetieniem, bet ar rezultativitāti neizcēlās.

Līdz trešajam periodam spēle ritēja līdzīgi, abām komandām otrajā periodā apmainoties ar vārtu guvumiem. "Avangard" spēles 46.minūtē otro reizi izvirzījās vadībā, bet pēdējo astoņu minūšu laikā iemeta vēl divas ripas skaitliskajā vairākumā, svinot panākumu ar 4:1. Divus vārtus Omskas kluba labā guva Pjotrs Hohrjakovs, bet "Torpedo" vienīgo ripu iemeta Nikolajs Žerdevs.

Kā zināms, Ņižņijnovgorodas klubs sestdien mājās ar 4:1 uzvarēja Rīgas "Dinamo", bet Daugaviņš guva vienus vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli.

Šosezon Daugaviņš 49 spēlēs izcēlies ar 14 vārtiem un 17 rezultatīvām piespēlēm. Sezonu viņš sāka Maskavas "Dinamo" komandā, taču ar savu sniegumu neapmierināja kluba vadību, kas no viņa pakalpojumiem atteicās, tāpēc Latvijas izlases kapteinis nonāca "Torpedo", kur spēlē krietni rezultatīvāk.

Citā spēlē Edgars Masaļskis atvairīja 23 no 26 metieniem, taču viņa pārstāvētā un Arta Ābola trenētā Toljati "Lada" savās mājās ar 2:3 (2:1, 0:1, 0:0, 0:1) pagarinājumā zaudēja Minskas "Dinamo", šķiroties arī no izredzēm iekļūt izslēgšanas spēlēs.

"Lada" pēc Viktora Komarova un Aleksandra Bumagina metieniem līdz 12.minūtei panāca 2:0 savā labā, bet cīņas 16.minūtē Mets Elisons atklāja arī Minskas kluba rēķinu. Šosezon ļoti rezultatīvi spēlējošais Elisons 24.minūtē guva savus otros vārtus un panāca izlīdzinājumu 2:2, bet uzvaru viesiem nodrošināja pieredzējušais komandas līderis Aleksejs Kaļužnijs, kurš Masaļski pārspēja pagarinājuma pirmajā minūtē.

Toljati komanda piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas, bet Minskas "Dinamo", kas izmisīgi cīnās par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, uzvarēja ceturtajā spēlē pēc kārtas.

Masaļskis piektdien cieta zaudējumu ar 2:4 arī pret Jaroslavļas "Lokomotiv", bet vēl pirms tam izlaida četras "Lada" spēles pēc kārtas. Latvijas izlases vārtsargs šosezon KHL 36 spēlēs ir izcīnījis 14 uzvaras.

Vēl vienā cīņā Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit" viesos ar 1:2 (1:0, 0:1, 0:1) zaudēja Sanktpēterburgas SKA, kas līdz ar to oficiāli nodrošināja spēlēšanu Gagarina kausa izcīņā.

Kulda spēlēja 16 minūtes un 32 sekundes, reizi meta pa vārtiem, nopelnīja četras soda minūtes, bloķēja divus metienus un izdarīja vienu spēka paņēmienu.

Somijas klubs pirmā perioda izskaņā ar Filipa Larsena gūtajiem vārtiem atklāja rezultātu, taču SKA otrš trešdaļas vidū pēc Stīva Mozesa metiena atjaunoja neizšķirtu. Savukārt uzvaru Sanktpēterburgas komandai, kura pērn tika pie Gagarina kausa, 54.minūtē nodrošināja Jarno Koskiranta.

Helsinku "Jokerit" būs nākamie Rīgas "Dinamo" pretinieki, jo Latvijas galvaspilsētā viesosies trešdien.

"Jokerit" ar 101 punktu 55 spēlēs, kā Bobrova divīzijas līderi, ir otrie Rietumu konferencē aiz Maskavas CSKA, kam ir 124 punkti 56 mačos. Trešo vietu ar 116 punktiem ieņem Jaroslavļas "Lokomotiv".

"Torpedo" ar 56 spēlēs izcīnītiem 95 punktiem Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem sesto vietu un ir jau nodrošinājusi sev iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Minskas "Dinamo" ar 78 punktiem 55 spēlēs ir devītajā vietā, taču no astotās pozīcijas tagad atpaliek tikai par četriem punktiem.

Rietumu konferencē jau septiņas komandas - Maskavas CSKA, Helsinku "Jokerit", Jaroslavļas "Lokomotiv", "Soči", Maskavas "Dinamo", Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un Sanktpēterburgas SKA ir nodrošinājušas spēlēšanu Gagarina kausa izcīņā. Par pēdējo ceļazīmi cīņa notiek starp Bratislavas "Slovan", Minskas "Dinamo" un Zagrebas "Medveščak".

Maskavas CSKA hokejistiem nepieciešams izcīnīt vien divus punktus, lai otro gadu pēc kārtas kļūtu par KHL regulārā čempionāta uzvarētājiem.

Savukārt "Avangard" ar 103 punktiem 56 mačos ir pirmā Austrumu konferencē, tuvāko sekotāju Novosibirskas "Sibirj" apsteidzot par četriem punktiem. "Lada" šosezon ir tikusi pie 67 punktiem 56 mačos, kas tai dod 12.vietu Austrumu konferencē, taču Toljati klubs augstāk par desmito pozīciju konferencē vairs nevar tikt.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" saglabā vairs tikai teorētiskas izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs. Latvijas klubs pirmdien Čerepovecā ar 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) uzvarēja "Severstaļ". No astotajā vietā esošās Slovākijas komandas Bratislavas "Slovan" rīdzinieki patlaban atpaliek par 14 punktiem, bet līdz sezonas beigām vēl atlicis aizvadīt piecas spēles, kuru laikā maksimāli iespējams iegūt 15 punktus.

Arī šajā sezonā KHL klubi regulārajā čempionātā aizvadīs 60 spēles - pa diviem mačiem (savā laukumā un izbraukumā) pret katru no līgas komandām.

Tikmēr izslēgšanas spēlēs, kas sāksies 21.februārī, vairs nebūs sapāroto maču - komandām starp 1-2 un 3-4 spēlēm būs vienas dienas brīvdienas, lai hokejisti varētu atgūt spēkus. Sezona noslēgsies ne vēlāk kā 2016.gada 19.aprīlī, kad plānota Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītā spēle.

Iepriekšējā sezonā Rīgas "Dinamo" otro reizi septiņu sezonu laikā nesasniedza Gagarina kausa izcīņu, savukārt tagad klubs ir ļoti tuvu tam, lai pirmo reizi astoņu gadu laikā Gagarina kausā netiktu otro sezonu pēc kārtas. Pirms sezonas sākuma komandai tika dots uzdevums tikt izslēgšanas spēlēs, taču pilnīgi droši var apgalvot, ka tas netiks izpildīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!