Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš svētdien veica rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, taču viņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienība, ko trenē latvieši Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, izbraukumā ar 2:5 (0:1, 2:2, 0:2) piekāpās Kazahstānas komandai Astanas "Baris".

Pirmās pusstundas laikā "Torpedo" bija nonākuši iedzinējos ar 0:3, taču viesiem atlikušajās otrās trešdaļas desmit minūtēs izdevās samazināt rezultāta starpību, turklāt pirmo vārtu autoram Artjomam Aļajevam rezultatīvi piespēlēja tieši Daugaviņš.

Tomēr iesākto ofensīvu "Torpedo" klubs neturpināja, turklāt noslēdzošajā periodā "Baris" guva vēl divus vārtus, tiekot pie drošas uzvaras.

Uzvarētāju sastāvā divus vārtus iemeta Dastins Boids.

Daugaviņš šajā mačā laukumā pavadīja 20 minūtes un 55 sekundes, vienu reizi metot pa sāncenšu vārtiem, kā arī uzvarot vienā no četriem iemetieniem.

Šosezon Daugaviņš 44 mačos atzīmējies ar 12 vārtiem un 18 rezultatīvām piespēlēm.

Citā spēlē Artūram Kuldam un Helsinku "Jokerit" pietrūka trīs sekundes, lai pamatlaikā uzvarētu Habarovskas "Amur", tomēr Somijas klubs guva uzvaru pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 (1:0, 0:1, 1:1, 0:0, 1:0), tiekot pie trešā panākuma pēdējos četros mačos.

"Jokerit" pirmajā periodā pēc Pekas Jormakas metiena atklāja rezultātu, taču otrajā spēles daļā Vladimirs Pervušins atjaunoja līdzsvaru. Cīņas 47.minūtē Ville Lajunens panāca 2:1, tomēr trīs sekundes pirms pamatlaika beigām "Amur" spēja izraut neizšķirtu 2:2 un tikt pie punkta, kad komandu izglāba Dmitrijs Tarasovs. Pirms tam "Jokerit" izturēja skaitliskajā mazākumā, kad noraidījumu izcieta Kulda.

Papildlaikā uzvarētājs netika noskaidrots, bet "bullīšu" sērijā mājiniekiem uzvaru nodrošināja Helsinku kluba labākais vārtu guvējs Brendons Kozuns.

Kulda spēlēja 21 minūti un 11 sekundes, trīs reizes meta pa vārtiem, nopelnīja četras soda minūtes, izdarīja četrus spēka paņēmienus un bloķēja vienu metienu.

Habarovskas "Amur" būs nākamie Rīgas "Dinamo" pretinieki, abām komandām otrdien tiekoties Rīgā.

Savukārt pie graujošas uzvaras tikusi Austrumu konferences līdere Omskas "Avangard", kas savu skatītāju priekšā ar 8:1 (4:0, 2:0, 2:1) sagrāva Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo".

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem šajā duelī guva Vladimirs Sobotka un Nikolajs Ļemtjugovs.

Vēl vienā spēlē Sanktpēterburgas SKA savās mājās ar 6:2 (2:2, 3:0, 1:0) uzvarēja Novosibirskas "Sibirj". Uzvarētājiem Ņikita Gusevs guva divus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 107 punktiem 50 spēlēs ir Maskavas CSKA, kamēr "Jokerit" ar 90 punktiem 49 mačos kā Bobrova divīzijas līdere ir otrajā vietā konferencē. "Torpedo" ar 51 mačā izcīnītiem 87 punktiem atrodama šīs konferences ceturtajā pozīcijā. Tikmēr Latvijas komanda Rīgas "Dinamo", kas svētdien savā laukumā tiekas ar latvieša Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas "Admiral", ar 59 punktiem 48 mačos ir konferences 12.pozīcijā, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot par 17 punktiem.

Tikmēr Austrumu konferencē līderei "Avangard" ir 97 punkti 52 spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!