Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases kapteiņa Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko trenē latviešu speciālists Pēteris Skudra, sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) pārspēja Helsinku "Jokerit" komandu.

"Torpedo" izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas, kamēr "Jokerit" cieta ceturto zaudējumu pēdējās piecās spēlēs.

Mača rezultātu otrajā minūtē atklāja "Torpedo" uzbrucējs Genādijs Stoļarovs, bet septiņas minūtes vēlāk "Jokerit" dāņu uzbrucējs Niklass Jensens panāca izlīdzinājumu. Tāpat komandas vārtu guvumiem apmainījās otrajā periodā, mājiniekiem izceļoties Jevgēņijam Mozeram, bet viesiem precīzi metot Jesem Joensū.

Pēdējais vārds šajā spēlē piederēja "Torpedo" komandai, kuras aizsargs Mihails Grigorjevs divas minūtes pirms pamatlaika beigām realizēja vairākumu un izrāva uzvaru.

Daugaviņš šajā spēlē laukumā bija 17 minūtes un 51 sekundi, kuras laikā divas reizes meta pa pretinieku vārtiem un uzvarēja četros no desmit iemetieniem

Daugaviņš šosezon 43 spēlēs guvis septiņus vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli.

Tikmēr Maskavas "Dinamo" bez Mārtiņa Karsuma pieteikumā viesos ar rezultātu 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) pārspēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Karsumam vien šonedēļ atgriezās laukumā pēc traumas sadziedēšanas, kuras dēļ viņš iepriekš nevarēja spēlēt pusotru mēnesi. Savā atgriešanās mačā viņš guva vārtus un veica rezultatīvu piespēli.

Latviešu aizsargs Oskars Bārtulis sestdien neglāba Vladivostokas "Admiral" komandu no zaudējuma KHL regulārā čempionāta mačā, kurā tā viesos ar rezultātu 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) piekāpās Habarovskas "Amur".

Spēles 29.minūtē "Admiral" komandu vadībā izvirzīja Vladimirs Butuzovs, tomēr neilgi pirms otrās trešdaļas beigām izlīdzinājumu panāca Vladislavs Ušeņins, bet pēc tam 53.minūtē uzvaru "Amur" nodrošināja Vjačeslavs Ļitovčenko.

Bārtulis laukumā bija 22 minūtes, kuru laikā izcēlās ar diviem metieniem pa vārtiem, vienu bloķētu raidījumu un vienu spēka paņēmienu.

Šajā mačā "Admiral" pārtrauca divu uzvaru sēriju, kas sekoja pēc piecām neveiksmēm, kamēr "Amur" pēdējās 24 spēlēs piedzīvojusi vien piecus zaudējumus pamatlaikā, reāli cīnoties, lai vien otro reizi vēsturē sasniegtu KHL izslēgšanas turnīru.

Tikmēr Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" viesos ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) pārspēja Minskas "Dinamo" vienību. Sezonas četrdesmitajā mačā rīdzinieki tika vien pie ceturtās uzvaras pamatlaikā šosezon.

Ar diviem gūtiem vārtiem Rīgas komandas labā izcēlās Miks Indrašis, bet vienu reizi precīzi meta Frenks Razgals.

Savukārt zaudējumu sestdien cieta Rīgas "Dinamo" nākamā pretiniece Maskavas apgabala "Vitjaz", kas viesos pagarinājumā ar rezultātu 2:3 (1:0, 1:1, 0:1, 0:1) piekāpās Čerepovecas "Severstaļ".

Vēl sestdien Čeļabinskas "Traktor" savā laukumā ar rezultātu 4:0 (0:0, 2:0, 2:0) pārspēja Astanas "Baris", uzvarētāju rindās vārtsargam Pavelam Francouzam atvairot visas 23 pretinieku mestās ripas.

Tikmēr iepriekšējās sezonas fināliste Magņitogorskas "Metallurg" savā laukumā pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) uzvarēja Novosibirskas "Sibirj".

Savukārt Austrumu konferences augšgala komandu duelī Jekaterinburgas "Avtomobilist" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 3:2 (0:0, 2:0, 1:2) apspēlēja Omskas "Avangard", divus vārtus gūstot kanādiešu uzbrucējam Fransisam Parē.

Pie graujošas uzvaras tika Maskavas "Spartak", kas savā laukumā ar 8:2 (3:1, 2:0, 4:1) pārspēja Bratislavas "Slovan". Uzvarētājiem ar diviem gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās aizsargs Aleksandrs Osipovs.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 107 punktiem 41 mačā ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, bet ar 90 punktiem seko Maskavas CSKA. Savukārt vēl par desmit punktiem atpaliek Helsinku "Jokerit".

Tikmēr "Torpedo" ar 71 punktu ir piektā, bet Maskavas "Dinamo" vienība ar 65 punktiem atrodas pozīciju zemāk.

Savukārt konferences pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie 32 punktiem 40 mačos. Tiesa, Latvijas klubs pagājušajā nedēļas nogalē pameta pēdējo vietu līgas kopvērtējumā, un tagad par četriem punktiem apsteidz Austrumu konferences vājāko komandu Hantimansijskas "Jugra".

Tikmēr Austrumu konferencē vienvadībā ar 73 punktiem atrodas Kazaņas "Ak Bars" komanda, otrā ar 66 punktiem kā savas divīzijas līdere ir Omskas "Avangard", kamēr 72 punkti ir "Avtomobilist" kontā.

Pēdējā laikā ļoti neveiksmīgi spēlējošā Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienība ar 45 punktiem ir 11.pozīcijā, kamēr "Admiral" ar 42 punktiem atrodas vienu vietu zemāk, bet priekšpēdējā, 13.pozīcijā, ar 35 punktiem ir cita aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati "Lada" vienība, ko vada latviešu speciālists Artis Ābols.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!