Foto: vk.com/hc_lada

Latvijas hokeja izlases kapteiņa Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda ceturtdien ielaida divus vārtus pēdējās sešās minūtēs un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē viesos ar 1:2 (1:0, 0:0, 0:2) piekāpās Ufas "Salavat Julajev" vienībai.

"Torpedo" vadību pārņēma jau septītajā minūtē, kad izcēlās Jurijs Sergijenko, un nemainīgs rezultāts palika līdz pat 55.minūtei, tomēr tad nepilnu divu minūšu laikā pa reizei precīzi bija somu uzbrucējs Jonass Kempainens un zviedru leģionārs Līnuss Umarks, izraujot "Salavat Julajev" uzvaru.

Līdz ar to "Torpedo" pārtrauca trīs uzvaru sēriju. Savukārt Ufas komanda guva trešo panākumu pēc kārtas. Kā vēstīts, otrdien tā ar identisku rezultātu 2:1 pieveica arī Rīgas "Dinamo". Daugaviņš, kurš šosezon desmit mačos ir guvis vienus vārtus un atdevis četras rezultatīvas piespēles, ceturtdien spēlēja 20 minūtes un 55 sekundes, kas bija ilgākais laika starp "Torpedo" uzbrucējiem, izceļoties ar vienu metienu pa vārtiem, divām soda metieniem un diviem bloķētiem raidījumiem. Tāpat viņš uzvarēja četros no deviņiem iemetieniem.

Kā vēstīts, Rīgas "Dinamo" komanda ceturtdien viesojas pie "Soči" hokejistiem, cenšoties pārtraukt sešu zaudējumu sēriju. Rietumu konferences un visas līgas līdere ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā pašreizējā Gagarina kausa īpašniece Sanktpēterburgas SKA, kura šosezon desmit mačos vēl nav zaudējusi un tikusi pie 28 punktiem.

Piecus punktus tai zaudē Maskavas CSKA vienība, kamēr tai ar 17 punktiem seko Helsinku "Jokerit", bet par punktu mazāk ir Jaroslavļas "Lokomotiv", "Torpedo" un Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas "Dinamo" vienībai, kamēr Rīgas "Dinamo" ar pieciem punktiem ir pēdējā, 13.vietā.
Savukārt Austrumu konferencē vadībā ar 19 punktiem ir Kazahstānas klubs Astanas "Baris", kam punktu zaudē Magņitogorskas "Metallurg", Pekinas "Kuņluņ Red Star" ar Artūru Kuldu ierindā, Omskas "Avangard" un "Salavat Julajev".

Vēl 13.vietu ar septiņiem punktiem ieņem Toljati "Lada", kur spēlē Kristaps Sotnieks, bet trenē Artis Ābols, kamēr Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar sešiem punktiem ir pēdējā, 14.vietā. Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!