Foto: LETA

Latvijas izlases hokejistu Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Spartak" komanda piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā viesos ar 1:2 (1:0, 0:2, 0:0) zaudēja Sanktpēterburgas SKA vienībai, ciešot otro neveiksmi pēc kārtas.

Rezultātu spēles trešajā minūtē atklāja "Spartak", izceļoties Gļebam Šaškovam, bet otrajā periodā SKA pārņēma vadību, vārtus gūstot Ņikitam Gusevam un Sergejam Plotņikovam.

Atlikušajā laikā rezultāts nemainījās, SKA komandai izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas, bet maskavieši zaudēja otro reizi trīs dienu laikā.

Daugaviņš spēlēja 19 minūtes un 27 sekundes, reizi metot pa vārtiem un uzvarot vienā no trim iemetieniem. Tikmēr Karsums laukumā pavadīja 14 minūtes un 44 sekundes, izdarot vienu metienu, vienu spēka paņēmienu, kā arī savai komandai nopelnot vienu skaitlisko vairākumu.

Šosezon Daugaviņš sešās spēlēs izcēlies ar vieniem gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, bet Karsumam ir viens precīzs metiens.

Tikmēr citā mačā Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit" viesos ar 4:1 (2:0, 2:0, 0:1) uzvarēja Maskavas apgabala "Vitjaz" komandu, izcīnot piekto uzvaru šosezon sešos aizvadītos mačos, kas ļāva nostiprināties Rietumu konferences pirmajā pozīcijā.

Kalniņš šajā mačā palika rezervē, bet "Jokerit" vārtos Raiens Zapolskis atvairīja 35 no 36 metieniem.

Latvijas vārtsargs šosezon KHL čempionātā laukumā deviees trīs mačos, atvairot 93,0% metienu, vidēji mačā ielaižot 1,96 ripas.

"Jokerit" ar 11 punktiem ir Rietumu konferences līdere, kamēr pa astoņiem punktiem ir Jaroslavļas "Lokomotiv" un Sanktpēterburgas SKA vienībām. Savukārt ceturtā ar septiņiem punktiem piecās spēlēs ir Rīgas "Dinamo", kas nākamo maču aizvadīs svētdien viesos pret Pekinas "Kuņluņ Red Star" komandu, šim mačam notiekot Šanhajā.

Savukārt sestā ar septiņiem punktiem ir Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ", bet "Spartak" ar sešiem punktiem ir pozīciju zemāk. Visbeidzot Maskavas "Dinamo", kurā spēlē Miks Indrašis, šajā konferencē ar trīs punktiem ieņem 11.vietu starp 12 komandām.

Tikmēr Austrumu konferencē līdere ar maksimāli iespējamajiem 12 punktiem sešās spēlēs ir Jekaterinburgas "Avtomobilist", kamēr par diviem punktiem atpaliek Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard", kas ieņem otro vietu.

"Avtomobilist" ir vienīgā komanda, kura šosezon vēl nav zaudējusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!