Foto: F64

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pirmdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli uzvaras vārtu guvumā, palīdzot kaldināt Pētera Skudras un Normunda Siliņa vadītās Ņižņijnovgorodas "Torpedo" uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē.

"Torpedo" sezonas trešajā spēlē viesos ar 3:2 (1:1, 1:1, 2:0) pārspēja Novosibirskas "Sibirj", bet Daugaviņš tika pie pirmā rezultativitātes punkta sezonā.

Mača rezultātu jau trešajā minūtē atklāja "Sibirj" somu uzbrucējs Jonass Enlunds, kurš realizēja vairākumu. Otrā perioda vidū Genādijs Stoļarovs vairākumā panāca izlīdzinājumu, bet divas minūtes pirms trešdaļas beigām Aleksandrs Šarovs atjaunoja mājiniekiem vadību. Kad komandas trešajā periodā bija nospēlējušas 14 sekundes, "Torpedo" uzbrucējs Deniss Paršins realizēja vēl vienu vairākumu un panāca neizšķirtu.

Savukārt trešā perioda astotajā minūtē, Daugaviņam piesedzot skatu pretinieku vārtsargam, Jegors Dugins panāca 3:2. Daugaviņš šajā vārtu guvumā tika arī pie rezultatīvas piespēles, jo pirms ripa atrada ceļu pie Dugina tā atsitās pret latvieša slidu.

Daugaviņš šajā spēlē 15 minūtēs un 25 sekundēs, piecas reizes meta pa pretinieku vārtiem, uzvarēja astoņos no 11 iemetieniem, izpildīja vienu spēka paņēmienu un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Tikmēr uzvaru divas sekundes pirms pamatlaika beigām izrāva Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ķīnas komanda Pekinas "Kuņluņ Red Star", kas viesos ar 2:1 (0:0, 0:0, 2:1) pārspēja Ufas "Salavat Julajev". Uzvaras vārtus pamatlaika pēdējās sekundēs guva Ķīnas kluba kanādiešu uzbrucējs Brendons Defacjo.

Kulda šajā spēlē uz ledus pavadīja 20 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem, izpildīja divus spēka paņēmienus un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Kulda "Salavat Julajev" komandā spēlēja no 2013. līdz 2015.gadam, pirms iepriekšējās sezonas pievienojās Somijas komandai Helsinku "Jokeri", bet šajā sezonā viņš pārstāv "Kuņluņ Red Star" vienību.

Tikmēr zaudējumu pirmdien cieta Latvijas izlases aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral", kas viesos ar 1:3 (1:2, 0:0, 0:1) piekāpās "Soči" komandai.

Bārtulis šajā spēlē laukumā bija 21 minūti un 41 sekundi, kuru laikā piecas reizes meta pa vārtiem un bloķēja vienu metienu.

"Admiral" cietusi četrus zaudējumus četrās spēlēs un ir viena no divām komandām, kas šosezon nav tikusi pie punktiem. Tāpat pamatlaikos zaudējumus piedzīvojuši arī Bratislavas "Slovan", kas aizvadījuši trīs spēles.

Jau ziņots, ka vairāku traumu skartā Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" leģendārā Sanda Ozoliņa vadībā KHL desmitās sezonas pirmā izbraukuma noslēdzošajā spēlē pirmdien viesos ar 3:2 (0:1, 0:1, 2:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Hantimansijskas "Jugra" vienību.

"Dinamo" labā vārtus pamatlaikā guva kanādiešu uzbrucējs Brendons Makmilens un Miks Indrašis, kurš 13 sekundes pirms finālsvilpes panāca neizšķirtu 2:2. Savukārt uzvaras vārtus papildlaika otrajā minūtē iemeta vēl viens kanādietis Lukass Lesio.

Indrašis šosezon četrās spēlēs guvis četrus vārtus un asistējis divos vārtu guvumos, būdams komandas rezultatīvākais hokejists.

Rīgas "Dinamo" četrās izbraukuma spēlēs izcīnīja divas uzvaras, vienu no tām pamatlaikā, bet vienu pagarinājumā, kā arī cieta divus zaudējumus.

Citā KHL mačā Rīgas "Dinamo" nākamā pretiniece Maskavas "Spartak" viesos ar 2:4 (1:1, 0:1, 1:2) piekāpās Omskas "Avangard". Tikmēr Kazahstānas klubs Astanas "Baris" savā laukumā ar 4:3 (1:0, 2:2, 1:1) pārspēja Čerepovecas "Severstaļ", trīs minūtes pirms pamatlaika beigām uzvaras vārtus gūstot Naidželam Dousam. Tāpat uzvaru izrāva arī Kazaņas "Ak Bars", kas savu skatītāju priekšā ar 2:1 (0:0, 0:0, 2:1) apspēlēja Habarovskas "Amur", piecas minūtes pirms finālsvilpes izceļoties Fjodoram Malihinam.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 11 punktiem četrās spēlēs ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kas iepriekšējā sezonā izcīnīja Gagarina kausu. Otrā Rietumos ar septiņiem punktiem trīs spēlēs ir "Torpedo", Rīgas "Dinamo" ar pieciem punktiem atrodama piektajā vietā, bet Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" ar tikpat punktiem ir septītā.

Austrumu konferencē pirmo vietu ar desmit punktiem četrās spēlēs ieņem "Avangard", bet "Kuņluņ Red Star" ar sešiem punktiem trīs spēlēs ir septītā. Tikmēr Arta Ābola un Viktora Ignatjeva trenētā "Lada", kuru pārstāv aizsargs Kristaps Sotnieks, ar trim punktiem ir 12.vietā, bet "Admiral" četrās spēlēs nav tikusi pie punktiem un ieņem pēdējo vietu starp 14 Austrumu konferences komandām.

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!