Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien, 2. decembrī, pie "sausās" uzvaras tika latviskā Maskavas "Spartak", kuras rindās ar rezultatīvu piespēli izcēlās Kaspars Daugaviņš, bet Ufā uz uzvaru takas atgriezās Helsinku "Jokerit" ar Jāni Kalniņu vārtos, kurš atvairīja 31 mājinieku metienu.

"Spartak" izbraukumā ar 2:0 (0:1, 0:1, 0:0) pieveica Vladivostokas "Admiral", bet Daugaviņš asistēja otro vārtu guvumā. Pirmā perioda vidū Aleksandrs Hohlačovs guva Maskavas kluba pirmos vārtus, bet otrā perioda 44. sekundē pēc Daugaviņa un Dmitrija Višņevska piespēlēm Damirs Musins panāca 2:0.

Daugaviņam bija iespēja pašam gūt vārtus, bet viņš otrajā periodā nerealizēja "bullīti".

Daugaviņš mačā nospēlēja 13:37 minūtes, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, reizi pielietoja spēka paņēmienu, kā arī uzvarēja abos iemetienos.

Otrs Latvijas izlases hokejists "Spartak" rindās Mārtiņš Karsums šoreiz laukumā aizvadīja 15:29 minūtes, kuru laikā zaudēja trīs iemetienos.

Savukārt vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit" viesos ar 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) pārspēja Ufas "Salavat Julajev".

Kalniņš vārtos atvairīja 31 no 33 pretinieku metieniem, pēc zaudējuma Novosibirskas "Sibir" atgriežot komandu uz uzvaru takas.

Somijas klubs trīsreiz izvirzījās vadībā, un "Salavat Julajev" spēja atspēlēties tikai divreiz. Uzvaras vārti mača 53. minūtē Marko Antilas kontā.

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā "Spartak" 34 spēlēs iekrājusi 42 punktus un Rietumu konferencē ieņem ceturto vietu, bet Helsinku klubs ar 39 punktiem 32 cīņās Rietumos ieņem septīto vietu.

Uzvaru izcīnīja arī Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā komanda Omskas "Avangard", kas Habarovskā ar 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) pieveica "Amur". "Avangard" vienība pēc panākuma ar 48 punktiem 35 spēlēs saglabā otro vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!