Foto: LETA

Latvijas hokejists Kaspars Daugaviņš ceturtdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, taču viņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē piedzīvoja smagu sagrāvi.

"Torpedo" savā laukumā ar rezultātu 3:7 (1:2, 0:4, 2:1) atzina Kazaņas "Ak Bars" pārākumu, kas līdz ar to atguva vadību Austrumu konferencē, kamēr Ņižņijnovgorodas komanda cieta ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Laukuma saimnieki jau devītajā minūtē zaudēja ar 0:2, taču vēl pēc sešām minūtēm Jegors Dugins vairākumā pēc Daugaviņa un Staņislava Gaļimova piespēlēm vienus vārtus atguva.

Pagalam neveiksmīgs mājiniekiem bija otrais periods, kurā "Ak Bars" izcēlās ar četriem precīziem metieniem. Pēdējā periodā "Torpedo" divas ripas atguva, taču drīz ielaida arī septītos vārtus.

Daugaviņš spēlēja 15 minūtes un 26 sekundes, divas reizes meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un uzvarēja vienā no septiņiem iemetieniem.

Uzvarētājiem divus vārtus guva un rezultatīvu piespēli atdeva Vladimirs Tkačovs.

Šosezon Latvijas izlases kapteinis Daugaviņš KHL čempionātā Daugaviņš šosezon 49 mačos izcēlies ar septiņiem vārtiem un 13 rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr citā spēlē Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" viesos ar 2:3 (0:0, 2:2, 0:1) zaudēja Maskavas "Spartak" komandai. Ufas komandai pārtrūka četru uzvaru sērija.

"Spartak" komandā uzvaras vārtus 43.minūtē guva Raiens Stoa.

Bārtulis spēlēja 18 minūtes un 33 sekundes, divas reizes meta pa vārtiem un izdarīja divus spēka paņēmienus.

Aizsargam šī bija tikai otrā spēle "Salavat Julajev" rindās. Sezonu viņš sāka Vladivostokas "Admiral" komandā, taču desmit dienas pirms gadu mijas viņa līgums, pēc vēršanās arbitrāžas tiesā tika izbeigts, savukārt vēl pēc piecām dienām viņš parakstīja līgumu ar Ufas klubu līdz šīs sezonas beigām.

Bārtulis šosezon 34 spēlēs atzīmējies ar piecām rezultatīvām piespēlēm.

Vēl vienā mačā "Soči" savā laukumā ar 4:1 (0:0, 2:0, 2:1) uzvarēja Čerepovecas "Severstaļ", turpinot cīņu par vietu izslēgšanas spēlēs. Uzvarētājiem divus vārtus guva Dmitrijs Lugins.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 114 punktiem 46 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kurai ar 106 punktiem seko Maskavas CSKA, abām komandām jau nodrošinot vietu izslēgšanas turnīrā. Tikmēr trešā ar 88 punktiem ir Helsinku "Jokerit".

Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 77 punktiem ir piektā, bet Maskavas "Dinamo", kuru pārstāv Mārtiņš Karsums, ar 71 punktu atrodas astotajā pozīcijā.

Savukārt konferences un arī visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie 38 punktiem 44 mačos, no priekšpēdējā vietā esošās "Slovan" atpaliekot deviņus punktus.

Rīdzinieki ceturtdien tiekas ar Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 85 punktiem atkal ir Kazaņas "Ak Bars", bet otrā kā savas divīzijas līdere ar 77 punktiem ir Omskas "Avangard", kamēr pa 84 punkti ir Jekaterinburgas "Avtomobilist" rēķinā.

Ufas "Salavat Julajev" ar 72 punktiem atrodama sestajā pozīcijā, Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienība ar 53 punktiem ir 11.vietā, bet priekšpēdējā, 13.pozīcijā, ar 42 punktiem atrodas Kristapa Sotnieka pārstāvētā un Arta Ābola trenētā Toljati "Lada".

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!