Foto: F64

Latvijas izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš svētdien Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Pētera Skudras trenētajai Ņižņijnovgorodas "Torpedo" izcīnīt kārtējo uzvaru.

"Torpedo" savā laukumā ar rezultātu 3:1 (1:0, 2:1, 0:0) uzvarēja Hantimansijskas "Jugra" vienību, izcīnot ceturto uzvaru pēdējos piecos mačos.

Daugaviņš spēles sākumā asistēja Jevgēņijam Mozeram, kurš sestajā minūtē atklāja spēles rezultātu.

Latvijas hokejists nospēlēja 17 minūtes un 15 sekundes, divas reizes meta pa vārtiem un uzvarēja 15 no 23 iemetieniem.

Šosezon Daugaviņš 11 spēlēs iemetis četrus vārtus, kas ir dalīts labākais rādītājs klubā, un izdarījis četras rezultatīvas piespēles, ar astoņiem punktiem būdams "Torpedo" otrs rezultatīvākais spēlētājs. Viņš arī nopelnījis pozitīvu lietderības rādītāju +4.

Tikmēr citā spēlē Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit" viesos pēcspēles metienu sērijā ar 2:3 (0:0, 0:1, 2:1, 0:0, 0:1) zaudēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Kulda, nospēlējot 19 minūtes un 27 sekundes, ar rezultativitāti neizcēlās, taču viņš bloķēja piecus metienus, kas bija pārliecinoši labākais rādītājs šajā spēlē, kā arī izdarīja trīs spēka paņēmienus.

Šosezon Kulda desmit KHL spēlēs ir atzīmējies ar divām rezultatīvām piespēlēm, kā arī nopelnījis pozitīvu lietderības radītāju +1 un sešas soda minūtes.

Savukārt Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" viesos ar 0:3 (0:0, 0:1, 0:2) zaudēja līgas līdervienībai Maskavas CSKA.

Bārtulis spēlēja 22 minūtes un 47 sekundes, kas bija otrs lielākais laiks komandā. Viņš trīs reizes meta pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes, bloķēja vienu metienu un izdarīja divus spēka paņēmienus.

Uzvarētājiem vārtsargs Iļja Sorokins atvairīja 25 pretinieku metienus.

Bārtulis šosezon septiņās spēlēs ir nopelnījis punktu par rezultatīvu piespēli, kā arī negatīvu lietderības rādītāju -2 un sešas soda minūtes.

Jau ziņots, ka Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" svētdien viesos ar 0:4 (0:2, 0:1, 0:1) zaudēja Arta Ābola trenētajai Toljati "Lada" komandai, kuras rindās rezultatīvu piespēli izdarīja Kristaps Sotnieks, kamēr vārtsargs Edgars Masaļskis palika rezervē.

Sotnieks šosezon desmit KHL spēlēs ir atzīmējies ar trīs rezultatīvām piespēlēm un negatīvu lietderības rādītāju -2, kā arī astoņām soda minūtēm.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 34 punktiem 14 spēlēs ir Maskavas CSKA komanda, kurai ar 30 punktiem 13 spēlēs seko Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA.

Tikmēr "Torpedo" ar 28 punktiem 13 spēlēs ir trešā, bet septīto vietu ar 21 punktu ieņem Mārtiņa karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo".

"Jokerit" ar 19 punktiem 12 mačos devītā, savukārt Rīgas "Dinamo" ar sešiem punktiem 12 cīņās ir pēdējā starp 14 komandām konferencē, kā arī ieņem pēdējo vietu visā līgā, kurā spēlē 29 vienības.

Tikmēr Austrumu konferencē līdere ar 29 punktiem 13 spēlēs ir "Avangard", tuvākās konkurentes Magņitogorskas "Metallurg" un Novosibirskas "Sibirj" apsteidzot par septiņiem punktiem. Savukārt "Lada" ar 17 punktiem 13 mačos ir astotā, bet "Admiral" ar 14 punktiem 12 mačos ieņem 12.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!