Foto: spartak.ru
Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē izcēlās ar rezultatīvu piespēli, taču tas neglāba viņa pārstāvēto vienību Maskavas "Spartak" no zaudējuma pret Jāņa Kalniņa Helsinku "Jokerit".

Maskavas "Spartak" mājās ar 2:3 (2:1, 0:1, 0:0, 0:1) papildlaikā piekāpās "Jokerit", kas panākumu svinēja jau ceturto reizi pēdējās piecās spēlēs.

Daugaviņš "Spartak" komandā nospēlēja 20 minūtes un 55 sekundes, rezultatīvi piespēlējot komandas otro vārtu guvumā. Tāpat uzbrucējs izdarīja piecus metienus pa vārtiem, zaudēja vienīgajā iemetienā un divreiz bloķēja pretinieka mesto ripu.

Helsinku vienībā Jānis Kalniņš tika galā ar 20 no 22 pretinieku metieniem, kopumā atvairot 90,91% raidījumu. Kalniņam šī bija jau 24.uzvara šosezon, kas KHL ir labākais rādītājs starp šīs pozīcijas spēlētājiem.

Uzvaras vārtus papildlaikā iemeta "Jokerit" spēlētājs Sami Lepisto.

Šim mačam pieteikts nebija Mārtiņš Karsums, jo, kā vēsta kluba "Twitter" profilā publicētā informācija, šādu lēmumu pieņēma treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Karsums gan bija tikai viens no četriem hokejistiem, kuriem trešdienas duelī neatradās vieta sastāvā.

Citā spēlē Maskavas "Dinamo" mājās ar 1:4 (1:0, 0:3, 0:1) zaudēja citai šīs pilsētas vienībai CSKA, tādējādi pārtraucot trīs uzvarēto spēļu sēriju.

Maskavas komandas sastāvā šajā mačā nebija Miks Indrašis, kurš izlaida arī iepriekšējo spēli.

CSKA rindās 1+1 nopelnīja Jirži Sekačs, bet vienīgos "Dinamo" vārtus guva Tēmu Pulkinens.

"Dinamo" ar 62 punktiem 47 dueļos Rietumu konferencē ieņem trešo vietu, bet par pozīciju zemāk ar 41 punktu 44 mačos, ir "Jokerit". Tikmēr piektajā pozīcijā ar 57 punktiem 46 spēlēs ir "Spartak".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!