Foto: F64

Latvijas hokejistu Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Maskavas "Spartak" piektdien cieta neveiksmi regulārā čempionāta spēlē, abiem Latvijas hokejistiem atzīmējoties ar rezultatīvu piespēli, kamēr Helsinku "Jokerit" vārtos "sauso" spēli aizvadīja Jānis Kalniņš, palīdzot sagraut Sanktpēterburgas SKA.

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētais Maskavas "Spartak" savā laukumā piekāpās Maskavas apgabala "Vitjaz" ar 2:3 (2:1, 0:1, 0:1).

Abi Latvijas hokejisti palīdzēja vairākumā gūt vārtus Iļjam Zubovam, 19.minūtē vairākumā izvirzoties vadībā ar 2:1. Viesi gan atspēlējās, un Daņila Moisejevs 43.minūtē guva uzvaras vārtus "Vitjaz" labā.

Daugaviņš laukumā pavadīja 19 minūtes un 20 sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem un vienreiz zaudēja iemetienā. Vēl viņa kontā arī viens spēka paņēmiens un izprovocētas divas soda minūtes pretiniekam.

Tikmēr Karsums 12 minūtēs un 49 sekundēs laukumā uzvarēja trijos no pieciem iemetieniem, kā arī nopelnīja divas soda minūtes. Vēl viņa kontā arī viens bloķēts metiens un četri spēka paņēmieni.

Citā spēlē Maskavas "Dinamo" mājās uzvarēja Pekinas "Kuņluņ Red Star" ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0).

Miks Indrašis Maskavas vienībā nespēlēja.

Pekinas komandas ceturtajā uzbrucēju trijniekā bija iekļauts Latvijas uzbrucējs Gunārs Skvorcovs, kurš septiņās minūtēs un 31 sekundē laukumā zaudēja visos trijos iemetienos un reizi meta pa pretinieku vārtiem.

Vēl vienā mačā Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard" savā laukumā pieveica Vladivostokas "Admiral" ar 4:1 (1:0, 1:0, 2:1).

Pirmos vārtus uzvarētāju labā vairākumā guva no Rīgas "Dinamo" pārgājušais Brendons Makmilans.

12 zaudētu spēļu sēriju izbraukumā pārtrauca Minskas "Dinamo", Čerepovecas "Severstaļ" piekāpjoties viesiem ar 2:3 (1:0, 1:1, 0:2).

Mājinieki 24 minūtē izvirzījās vadībā ar 2:0, taču nespēja panākumu nosargāt. Uzvaras vārtus pēc spēlētām 49 minūtēm iemeta Marks Andrē Graņjani.

Artūrs Kulda mājinieku rindās laukumā pavadīja 19 minūtes un 32 sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem un vienreiz bloķēja pretinieka metienu.

Tikmēr Helsinku "Jokerit" mājās ar 6:0 (0:0, 5:0, 1:0) sagrāva Rietumu konferences otru labāko vienību Sankpēterburgas SKA.

Jānis Kalniņš uzvarētāju vārtos nostāvēja visu spēli, tiekot galā ar visiem 19 SKA hokejistu metieniem.

Pekinas vienība ar 48 punktiem 45 spēlēs Austrumu konferencē ieņem sesto vietu, kamēr "Avangard" ar 60 punktiem 44 mačos ieņem otro vietu, bet Rietumu konferencē Maskavas "Dinamo" ar 58 punktiem 44 mačos ieņem trešo pozīciju Rietumos, "Jokerit" ar 57 punktiem 42 mačos ir vienu vietu, bet "Spartak" ar 54 punktiem 43 spēlēs - divas vietas zemāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!