Foto: F64

Latvijas izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš sestdien iemeta vārtus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē, bet neglāba Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu no zaudējuma.

Pētera Skudras trenētā "Torpedo" savā laukumā pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 1:2 (0:1, 1:0, 0:0, 0:0, 0:1) zaudēja "Soči" vienībai, kas pirmdien viesosies pie Latvijas kluba Rīgas "Dinamo".

Mača rezultātu jau otrajā minūtē atklāja Soču komandas kanādiešu uzbrucējs Šons Kolinss, bet Daugaviņš otrā perioda 12. minūtē izcēlās ar vārtiem vairākumā, kad pie viņa atlēca ripa pēc pirmā metiena un latvietis ieraidīja ripu tukšajā vārtu stūrī.

Pamatlaikā un pēc tam sekojošajā pagarinājumā uzvarētājs netika noskaidrots, līdz ar to bija jāaizvada pēcspēles metienu sērija. Tajā Daugviņš pie metiena netika, "Torpedo" hokejistiem piekāpjoties ar 1:3. Pretiniekiem uzvaras "bullīti" iemeta somu aizsargs Jurki Jokipaka.

Daugaviņš šajā spēlē laukumā bija 20 minūtes un 39 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa pretinieku vārtiem, bloķēja vienu metienu un uzvarēja septiņos no 15 iemetieniem.

"Šī spēle atgādināja "play-off" spēli - bija daudz cīņas, noraidījumi. Abām komandām bija iespējas uzvarēt, laikam mums nedaudz pietrūka uzvarētāja instinkta," Daugaviņš atzina pēc "Torpedo" piektā zaudējuma pēc kārtas.

Latviešu uzbrucējs šosezon 50 mačos izcēlies ar astoņiem gūtiem vārtiem un 13 rezultatīvām piespēlēm, tiesa, organizatori pagaidām vēl kļūdaini atzīmējuši, ka sestdien viņam bija rezultatīva piespēle nevis vārtu guvums.

Tikmēr uzvaru sestdien izcīnīja Kazaņas "Ak Bars", kas viesos ar 3:2 (2:0, 0:1, 1:1) pārspēja Maskavas "Spartak" vienību.

Līdz ar panākumu "Ak Bars" vienība atgriezās Austrumu konferences līderpozīcijā.

Savukārt zaudējumu cieta viena no Austrumu konferences vadošajām komandām Ņižņekamskas "Ņeftehimik", kas viesos ar 2:5 (0:3, 0:1, 2:1) atzina Čerepovecas "Severstaļ" pārākumu.

Kā vēstīts, Rīgas "Dinamo" sestdien līdzvērtīgā cīņā ar rezultātu 3:4 (1:1, 1:2, 1:0, 0:1) savā laukumā piekāpās Ufas "Salavat Julajev" komandai, kurai neilgi pirms gadu mijas pievienojās aizsargs Oskars Bārtulis.

Vārtus rīdzinieku labā guva Ņikita Jevpalovs, Brendons Makmilens un Miķelis Rēdlihs.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 117 punktiem 47 mačos ir Sanktpēterburgas SKA, kurai ar 109 punktiem seko Maskavas CSKA, abām komandām jau nodrošinot vietu izslēgšanas turnīrā. Tikmēr trešā ar 88 punktiem ir Helsinku "Jokerit".

"Torpedo" ar 78 punktiem ir piektā, bet Maskavas "Dinamo", kuru pārstāv Mārtiņš Karsums, ar 71 punktu 50 mačos atrodas astotajā pozīcijā.

Savukārt konferences un arī visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie 42 punktiem 46 mačos, no priekšpēdējā vietā esošās "Slovan" atpaliekot piecus punktus. Savukārt no izslēgšanas turnīra zonas rīdzinieki atpaliek par 29 punktiem. Regulārajā čempionātā Latvijas klubam atlicis aizvadīt desmit spēles, kurās maksimāli iespējams nopelnīt 30 punktus, tāpēc jau svētdien var oficiāli tikt dzēstas rīdzinieku izredzes iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 88 punktiem atgriezusies "Ak Bars", kamēr otrā kā savas divīzijas līdere ar 80 punktiem ir Omskas "Avangard", bet 87 punkti ir Jekaterinburgas "Avtomobilist" komandai.

"Salavat Julajev" ar 74 punktiem atrodama sestajā pozīcijā, Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienība ar 55 punktiem ir 11. vietā, bet priekšpēdējā, 13. pozīcijā, ar 45 punktiem atrodas Kristapa Sotnieka pārstāvētā un Arta Ābola trenētā Toljati "Lada".

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!