Foto: F64

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš sestdien guva vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, palīdzot viņa pārstāvētajai Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko trenē Latvijas speciālists Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, ar 6:1 (2:1, 4:0, 0:0) savā laukumā sagraut Novokuzņeckas "Metallurg".

Tiesa, mača rezultātu atklāja tieši Novokuzņeckas "Metallurg", kuru labā 13. minūtē izcēlās Iļja Musins. Turpinājums vienai no līgas vājākajām vienībām gan bija ļoti nesekmīgs, jo divu trešdaļu laikā "Torpedo" guva sešus bezatbildes vārtus.

Jau pirmās trešdaļas laikā Ņižņijnovgorodas vienība izvirzījās vadībā, kad vispirms neizšķirtu panāca talantīgais Dmitrijs Šuļeņins, bet 19. minūtē otro ripu viesu vārtos pēc Daugaviņa piespēles raidīja Sems Lofkvists.

Iesākto mājinieki turpināja arī otrajā periodā, kad pa vārtiem guva Maksims Osipovs, Staņislavs Jegorševs, Daugaviņš un Kārters Eštons.

Daugaviņš šajā mačā laukumā pavadīja 14 minūtes un 29 sekundes, kuru laikā veica divus metienus pa pretinieku vārtiem un uzvarēja trīs no četriem iemetieniem.

Latvijas hokejists šosezon 19 spēlēs izcēlies ar sešiem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr citā sestdienas mačā pie uzvaras tika latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral", kas izbraukumā ar 3:2 (1:1, 0:1, 2:0) pārspēja cita aizsarga Kristapa Sotnieka un vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvēto Toljati "Lada", ko vada Artis Ābols.

Līdz ar to "Admiral" izdevies gūt jau piekto uzvaru pēdējos sešos mačos.

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 26 minūtes un sešas sekundes, kuru laikā veica trīs metienus pa pretinieku vārtiem un nopelnīja divas soda minūtes. Tieši neilgi pēc latvieša nopelnītā mazākuma izturēšanas "Lada" pirmajā trešdaļā panāca izlīdzinājumu 1:1.

Bārtuļa spēles laiks šajā mačā bija otrais lielākais komandā.

Tikmēr Sotnieks šoreiz nospēlēja 26 minūtes un 12 sekundes, kas bija ilgākais spēles laiks vienībā. Latvijas hokejists šajā mačā izpildīja vienu metienu, bloķēja vienu pretinieku raidījumu un pielietoja divus spēka paņēmienus.

Masaļskis tikmēr šim mačam pieteikts nebija.

Citā sestdienas mačā negaidītu zaudējumu piedzīvoja pašreizējie Gagarina kausa glabātāji Magņitogorskas "Metallurg", kas savā laukumā pagarinājumā ar 2:3 (0:0, 1:1, 1:1, 0:1) piekāpās Hantimansijskas "Jugra" hokejistiem.

Tas līderpozīciju Austrumu konferencē ļāvis pārņemt Kazaņas "Ak Bars", kas sestdien guva jau savu astoto uzvaru pēc kārtas. Kazaņas klubs savu skatītāju priekšā ar 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) pieveica Ķīnas vienību Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Rietumu konferences un visas līgas līdere ar 51 punktu 21 mačā ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, no kuras vienu punktu atpaliek 23 spēles aizvadījusī Maskavas CSKA. Trešā ar 45 punktiem 21 cīņā tikmēr ir "Torpedo".

Savukārt Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 11 punktiem 20 spēlēs ir ne tikai Rietumu konferences, bet arī visas līgas vājākā vienība.

Tikmēr Austrumos ar 45 punktiem 23 mačos vadībā izvirzījusies "Ak Bars", kamēr "Admiral" ar 30 punktiem 20 spēlēs ir septītā, bet tai vienu punktu zaudē "Lada".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!