Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ar diviem gūtiem vārtiem Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā piektdien izcēlās Latvijas izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, palīdzot viņu un vēl viena latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas "Dinamo" komandai, ko trenē latviešu speciālists Harijs Vītoliņš, ar 4:2 (2:1, 1:1, 1:0) savā laukumā uzveikt Jekaterinburgas "Avtomobilist" vienību.

Dueļa rezultāts tika atklāts jau trešajā minūtē, kad "Avtomobilist" komandu vadībā izvirzīja Anatolijs Goļiševs, taču septiņas minūtes vēlāk soms Janne Jalasvāra izlīdzināja rezultātu, turklāt līdz pārtraukumam Maksims Solovjovs jau izvirzīja vadībā Maskavas "Dinamo".

Tiesa, otrā perioda trešajā minūtē Jekaterinburgas klubs atjaunoja līdzsvaru uz tablo, izceļoties Žilbēram Brulē, taču jau nākamajā minūtē Daugaviņš atjaunoja maskaviešu pārsvaru, turklāt latvieša raidītā ripa izrādījās uzvaru nesošā. Savukārt otro ripu latvietis raidīja jau tukšos "Avtomobilist" vārtos 13 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Līdz ar to Daugaviņš šosezon guvis jau trīs vārtus - sešu cīņu laikā viņš paspējis veikt arī vienu rezultatīvu piespēli.

Kopumā latvietis, kurš spēlēja Maskavas "Dinamo" pirmajā uzbrucēju trijniekā, laukumā pavadīja 16 minūtes un 51 sekundi, kopumā veicot četrus metienus pa sāncenšu vārtiem.

Tikmēr Karsums spēlēja maskaviešu otrajā maiņā, laukumā aizvadot 17 minūtes un sešas sekundes, pa Jekaterinburgas kluba vārtiem izdarot vienu metienu, kā arī zaudējot abos iemetienos un veicot trīs spēka paņēmienus.

Savukārt zaudējumu cietusi Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" komanda, kas izbraukumā ar 1:3 (0:0, 1:2, 0:1) piekāpās Novosibirskas "Sibirj".

Kā zināms, Kulda pašlaik ir savainots, tāpēc nav devies līdzi komandai uz izbraukuma spēļu sēriju, kas ilgs līdz 19.septembrim. Pirms tam viņš četrās jaunās sezonas pirmajās spēlēs tika pie vienas rezultatīvas piespēles un negatīva lietderības koeficienta -2.
Rietumu konferences kopvērtējumā Maskavas "Dinamo" ar sešās spēlēs izcīnītiem desmit punktiem ir piektie, savukārt "Salavat Julajev" Austrumu konferencē ar 12 punktiem astoņos mačos ieņem ceturto pozīciju.

Septītajā KHL sezonā sacenšas 28 komandas no septiņām valstīm, vienību pulkam, salīdzinot ar pagājušo sezonu, paliekot nemainīgam, bet pārstāvēto valstu skaitam sarūkot par vienu. Pagājušajā sezonā Prāgas "Lev" no Čehijas kļuva par pirmo no ārzemju vienībām, kas iekļuvusi KHL finālā, taču jaunajai sezonai tā nespēja nodrošināt pietiekamu finansējumu, tāpēc sacensībās nestartē. Identisku lēmumu pieņēma arī Maskavas "Spartak", bet Ukrainas kluba Doņeckas "Donbass" dalība turnīrā kļuva neiespējama valstī valdošās politiskās situācijas dēļ.

Trīs aizgājušās komandas aizstājuši divi Krievijas klubi - jaundibinātā vienība "Soči" un Toljati "Lada", kas piedzīvo savu atgriešanos KHL, - un Helsinku vienība "Jokerit" no Somijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!