Foto: F64

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš trešdien guva vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, kaldinot Pētera Skudras trenētās Ņižņijnovgorodas "Torpedo" uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē pret Jaroslavļas "Lokomotiv".

Daugaviņš sezonas iepriekšējās sešās spēlēs bija atdevis tikai vienu rezultatīvu piespēli, bet šajā mačā piedalījās visos trīs komandas vārtu guvumos, kamēr "Torpedo" savā laukumā ar 3:0 (2:0, 1:0, 0:0) pārspēja Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Daugaviņš pirmajā periodā ar rezultatīvām piespēlēm palīdzēja Maksimam Lazarevam un Denisam Barancevam gūt vārtus, kas pēc nospēlētām 11 minūtēm ļāva atrasties vadībā ar 2:0. Savukārt otrā perioda otrajā minūtē viņš pats guva vārtus, izmantodams situāciju, kurā "Lokomotiv" hokejisti aizsedza skatu savam vārtsargam.

Dauagviņš šajā spēlē laukumā bija 20 minūtes un 25 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem un uzvarēja divos no trim iemetieniem.

Staņislavs Gaļimovs "Torpedo" vārtos atvairīja visas 27 pretinieku mestās ripas.

Citā KHL mačā Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" viesos ar 5:1 (1:1, 1:0, 3:0) pārspēja Čerepovecas "Severstaļ".

Karsums laukumā pavadītajās 15 minūtēs un vienā sekundē vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, izpildīja četrus spēka paņēmienus un uzvarēja četros no pieciem iemetieniem.

Vēl trešdien Minskas "Dinamo" viesos ar 4:2 (0:1, 2:1, 2:0) pārspēja "Soči" komandu, divus vārtus gūstot Žustinam Fontēnam, bet Helsinku "Jokerit" viesos ar 4:3 (0:0, 2:2, 2:1), ar trim rezultatīvām piespēlēm atzīmējoties amerikānim Metam Gilrojam. Savukārt Jekaterinburgas "Avtomobilist" savā laukumā ar 3:2 (0:2, 2:0, 1:0) uzvarēja Kazaņas "Ak Bars".

Rietumu konferencē 19 punktiem septiņos mačos līderpozīciju ieņem SKA, bet Maskavas CSKA un Maskavas "Dinamo" komandām ir pa 16 punktiem.

Tikmēr "Torpedo" vienība ar 11 punktiem ir sestā, kamēr Rīgas "Dinamo" ar pieciem punktiem septiņos mačos atrodama pirmspēdējā - 12.pozīcijā.

Austrumu konferences vadībā ar 14 punktiem septiņos mačos atrodas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" komanda, pa 13 punktiem savākušas Astanas "Baris" un Omskas "Avangard" vienības, bet pa 12 punktiem ir Kazaņas "Ak Bars" un Novosibirskas "Sibirj".

Tāpat aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvētā un Arta Ābola trenētā Toljati "Lada" ar septiņiem punktiem ir 13.vietā konferencē, bet Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar trim punktiem atrodas pēdējā, 14.pozīcijā.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!