Foto: F64

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā guva vārtus un veica rezultatīvu piespēli, kas palīdzēja viņa pārstāvētajai Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko trenē Latvijas speciālisti Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, izcīnīt uzvaru.

"Torpedo" izbraukumā ar 2:1 (2:0, 0:0, 0:1) pieveica "Soči" vienību.

Tieši Daugaviņš atklāja šī mača rezultātu, kad viņš vairākumā 13.minūtē palika nepamanīts kreisajā vārtu stūrī un netraucēti raidīja ripu vārtos. Savukārt nepilnas četras minūtes vēlāk jau 2:0 panāca Kirils Vorobjovs, kuram rezultatīvi piespēlēja tieši latvietis.

Vienīgos vārtus šajā mačā "Soči" guva trešās trešdaļas pēdējā minūtē, kad atzīmējās kanādietis Ēriks O'Dels.

Daugaviņš šajā mačā nospēlēja 16 minūtes un 21 sekundi, kuru laikā izpildīja trīs metienus pa pretinieku vārtiem. Hokejists arī uzvarēja trīs no četriem iemetieniem, bloķēja vienu raidījumu un pielietoja divus spēka paņēmienus.

Daugaviņš šosezon 23 spēlēs guvis septiņus vārtus un atdevis desmit rezultatīvas piespēles.

Tikmēr citā trešdienas mačā uzvaru guvusi Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Somijas komanda Helsinku "Jokerit", kas izbraukumā ar 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) pieveica Maskavas apgabala "Vitjaz".

Kulda nospēlēja 20 minūtes un astoņas sekundes, veica divus metienus, zaudēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās, bloķēja vienu raidījumu un veica vienu spēka paņēmienu.

"Jokerit" komandai šī ir trešā uzvara pēdējās četrās spēlēs, kamēr "Vitjaz", kas piektdien uzņems Rīgas "Dinamo", piedzīvojuši trešo neveiksmi pēc kārtas.

Savukārt divu vadošo Austrumu konferences komandu duelī Omskas "Avangard" trešdien viesos ar 3:2 (2:0, 1:0, 0:2) pārspēja Ufas "Salavat Julajev".

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 64 punktiem 26 spēlēs ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kamēr "Torpedo" ar 51 punktu ir trešā. Savukārt "Jokerit" ar 37 punktiem 24 mačos šajā konferencē ir astotā, kamēr Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 15 punktiem ir pēdējā vietā ne tikai Rietumos, bet arī visā līgā.

Tikmēr Austrumu konferencē līdere ar 53 punktiem 25 spēlēs ir pašreizējā Gagarina kausa glabātāja Magņitogorskas "Metallurg".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!