Foto: F64

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, atgriežoties laukumā pēc divu spēļu izlaišanas, ceturtdien neglāba Maskavas "Dinamo" komandu no zaudējuma Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē, kurā tā ar 1:2 (0:0, 0:2, 1:0) izbraukumā piekāpās Somijas vienībai Helsinku "Jokerit".

Uzvarētājiem otrajā trešdaļā pa vārtiem guva dānis Pēters Regēns un norvēģu uzbrucējs Matiss Ulimbs, kurš pagājušajā sezonā tika atzīts par IIHF Čempionu līgas vērtīgāko spēlētāju.

Savukārt trešajā trešdaļā goda vārtus Maskavas vienības labā iemeta Maksims Pestuško.

Daugaviņš šoreiz laukumā pavadīja 17 minūtes un 14 sekundes, izdarot divus metienus un izpildot divus spēka paņēmienus.

Kā zināms, Maskavas "Dinamo" vienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš šonedēļ atzina, ka nav apmierināts ar Daugaviņa sniegumu, tāpēc viņš nepiedalījās iepriekšējās divās cīņās.

Savukārt šoreiz Maskavas "Dinamo" pieteikumā neiekļuva cits latvietis Mārtiņš Karsums.

Kā zināms, par Vītoliņa palīgu Maskavas klubā strādā Viktors Ignatjevs.

Šī "Jokerit" bija astotā uzvara deviņās šosezon aizvadītajās cīņās.

Citā mačā viena no līgas favorītēm Sanktpēterburgas SKA tikai pagarinājumā ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 1:0) izbraukumā pieveica Slovākijas vienību Bratislavas "Slovan".

Uzvaras vārtus pagarinājuma noslēdzošās minūtes ievadā iemeta Jevgēņijs Ketovs.

Šajā izbraukumā ar SKA komandu devies arī traumu guvušais Iļja Kovaļčuks, tomēr pret "Slovan" viņš vēl nevarēja iziet laukumā.

"Slovan" šajā mačā pārtrauca trīs uzvaru sēriju, bet nākamajā pirmdienā tā savā laukumā uzņems Latvijas vienību Rīgas "Dinamo".

Kā zināms, pati Rīgas "Dinamo" komanda ceturtdien, aizvadot trešo mājas spēli šosezon, ar 1:4 (0:0, 1:3, 0:1) piekāpās tiešajai kopvērtējuma konkurentei Podoļskas "Vitjaz".

"Jokerit" ar 24 punktiem deviņās spēlēs atguvusi pirmo vietu ne tikai Rietumu konferencē, bet arī visā līgā. Konferencē otrā ar 23 punktiem desmit cīņās ir Maskavas CSKA, kurai ar 20 punktiem seko Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienība. Uz ceturto vietu ar 17 punktiem pakāpusies "Vitjaz" vienība, tai ar 15 punktiem seko "Slovan", bet Maskavas "Dinamo" ar 15 punktiem atkritusi uz sesto pozīciju.

Rīgas "Dinamo" ar 14 punktiem desmit mačos atkritusi uz desmito pozīcijā, tomēr turnīra tabula Rietumu konferences vidusdaļā pašlaik ir ļoti sīva.

Savukārt Austrumu konferencē līdere ar 24 punktiem desmit mačos ir Omskas "Avangard".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!