Foto: hclada.ru

Latviešu hokejisti Kaspars Daugaviņš, Oskars Bārtulis un Mārtiņš Karsums piektdien izcēlās ar rezultativitātes punktiem Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlēs, kamēr Arta Ābola trenētā Toljati "Lada" ar Edgaru Masaļski vārtos izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas.

Rezultatīvākais no Latvijas hokejistiem piektdien bija Daugaviņš, kurš izcēlās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, tomēr viņa pārstāvētajai Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandai, kuru trenē Latvijas speciālisti Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, neizdevās izcīnīt uzvaru.

"Torpedo" savā laukumā ar 2:4 (1:1, 0:1, 1:2) piekāpās Magņitagroskas "Metallurg".

Daugaviņš ar vārtu guvumu izcēlās pirmā perioda pēdējā minūtē, kad izlīdzināja mača rezultātu.

Tomēr otrās trešdaļas sākumā viesi izvirzījās vadībā, kad savus 400.vārtus Krievijas čempionāta un KHL mačos guva Sergejs Mozjakins.

"Metallurg" trešā perioda sākumā panāca jau divu vārtu pārsvaru, taču, Daugaviņam asistējot, mājinieki vienus vārtus atguva. Tomēr turpmākajā cīņas gaitā mājinieki vārtus neguva, turklāt viesi divas minūtes pirms finālsvilpes raidīja ripu tukšos "Torpedo" vārtos, sagādājot Ņižņijnovgorodas hokejistiem zaudējumu ar 2:4.

Daugaviņš šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un 44 sekundes, kuru laikā izdarīja trīs metienus pa pretinieku vārtiem. Tāpat latvietis tika atzīts par labāko spēlētāju savas komandas rindās.

Daugaviņš šosezon, pārstāvot Maskavas "Dinamo" un "Torpedo", aizvadījis 21 spēli, kuru laikā guvis četrus vārtus un veicis astoņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt latviešu aizsargs Oskars Bārtulis piektdien izcēlās ar vārtu guvumu KHL mačā, palīdzot viņa pārstāvētajai komandai Vladivostokas "Admiral" pēcspēles metienu sērijā ar 4:3 (1:1, 0:1, 2:1, 0:0, 1:0) uzvarēt Novokuzņeckas "Metallurg".

Spēles rezultātu pirmā perioda septītajā minūtē atklāja mājinieki, tomēr pēc nepilnas minūtes veiksmīgi vārtu priekšā nospēlēja Bārtulis, tādējādi vairākumā izlīdzinot mača rezultātu.

Otrajā trešdaļā "Admiral" zaudēja vēl vienus vārtus, bet trešā perioda sākumā viesi jau nonāca iedzinējos ar 1:3. Tomēr piecu minūšu laikā Vladivostokas vienība spēles rezultātu izlīdzināja. Turpinājumā neviena no komandām vārtus neguva, un vienībām bija jāaizvada piecu minūšu papildlaiks.

Arī tajā uzvarētājs netika noskaidrots, un mača liktenis tika izšķirts pēcspēles metienu sērijā, kurā ar 1:0 pārāki bija viesi. Uzvaras "bullīti" Vladivostokas vienības labā realizēja Aleksandrs Gorškovs.

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 27 minūtes un 59 sekundes, kas bija lielākais laiks starp abu komandu spēlētājiem. Šajā laikā latvietis izdarīja piecus metienus pa pretinieku vārtiem. Pēdējās trīs spēlēs kopā Bārtuļa kontā jau fiksēti 16 metieni. Tāpat viņam viens bloķēts metiens.

Šajā sezonā Bārtulis 26 mačos izcēlies ar sešiem vārtu guvumiem un trim piespēlēm.

Tikmēr ar rezultatīvu piespēli piektdien izcēlās Mārtiņš Karsums, kura pārstāvētā Maskavas "Dinamo" viesos ar 2:4 (0:1, 0:0, 2:3) piekāpās Čerepovecas "Severstaļ", no kuras galvenā trenera amata ceturtdien tika atbrīvots Čehijas speciālists Vācslavs Sikora.

Šis bija maskaviešu piektais zaudējums pēc kārtas.

Daugaviņš asistēja vārtu guvumā piecas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad Deniss Kokarevs panāca 2:3. Tomēr pusotru minūti pirms spēles beigām maskavieši ielaida ripu jau tukšos vārtos, ciešot zaudējumu ar 2:4.

Latvietis šajā spēlē laukumā bija 17 minūtes un 56 sekundes, kuru laikā metienus pa vārtiem neizdarīja, bet izpildīja četrus spēka paņēmienus.

Šosezon Karsums 26 spēlēs guvis piecus vārtus un izdarījis septiņas rezultatīvas piespēles.

Kā zināms, "Dinamo" galvenā trenera amatu patlaban ieņem latviešu speciālists Harijs Vītoliņš, bet ceturtdien no trenera asistenta amata tika atbrīvots Viktors Ignatjevs.

Tikmēr jau piekto uzvaru pēc kārtas izcīnīja Toljati "Lada", kas viesos ar 4:1 (1:0, 2:1, 1:0) pieveica Horvātijas klubu Zagrebas "Medveščak".

Arī šajā spēlē "Lada" vārtus sargāja Edgars Masaļskis, kurš šajā duelī atvairīja 24 no 25 pretinieku komandas mestajām ripām.

Kā zināms, Ābols "Lada" komandas treneru kolektīvam pievienojās pirms šīs sezonas, bet jau septembra vidū no amata atkāpās vienības galvenais treneris Sergejs Svetlovs un latviešu speciālists kļuva par galvenā trenera pienākumu izpildītāju.

Kaut gan pirmās septiņas spēles Ābola vadībā "Lada" komanda zaudēja un tās kopējā zaudējumu sērija sasniedza desmit mačus, kopš tā laika Toljati vienība desmit mačos guvusi astoņas uzvaras un jau izkļuvusi no līgas pēdējās vietas.

Šodienas spēles lielākajai daļai no komandām bija pēdējās pirms izlasēm paredzētā pārtraukuma, kas noslēgsies 10.novembrī.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 59 punktiem 28 spēlēs ir Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kas vien otrdien pārtrauca 13 uzvaru sēriju. Tikmēr "Torpedo" ar 48 punktiem 26 mačos ir ceturtā, bet Maskavas "Dinamo" ar 41 punktu atrodas sestajā pozīcijā.

Savukārt Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" 26 dueļos tikusi pie 32 punktiem, atrodoties priekšpēdējā, 13.pozīcijā, bet no pirmā astotnieka joprojām atpaliek par septiņiem punktiem.

Savukārt Austrumu konferencē līdere ar 54 punktiem 27 spēlēs ir Novosibirskas "Sibirj", bet "Admiral" ar 40 punktiem 28 dueļos atrodama sestajā pozīcijā. Tikmēr "Lada" ar 32 punktiem 27 mačos ieņem 13., priekšpēdējo, vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!