Foto: F64

Trīs Latvijas hokejistu savstarpējā duelī ceturtdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē Kaspars Daugaviņš Maskavas "Spartak" panākumā Čerepovecā pār turienes "Severstaļ" guva vārtus jau trešajā mačā pēc kārtas, šoreiz pagarinājumā noformējot savai komandai uzvaru.

Gan Daugaviņš, gan viņa komandas biedrs un tautietis Mārtiņš Karsums iekrāja arī rezultatīvu piespēli.

Aizsarga Artura Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ" savā laukumā pagarinājumā ar 1:2 (0:0, 0:1, 1:0, 0:1) piekāpās Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajam un Daugaviņa un Karsuma pārstāvētajam Maskavas "Spartak".

Kulda uz ledus pavadīja 17 minūtes un sešas sekundes, kuru laikā pielietoja vienu spēka paņēmienus, divreiz bloķēja pretinieku metienus un reizi meta pa maskaviešu vārtiem.

Daugaviņš uz ledus pavadīja 15 minūtes un 19 sekundes, kuru laikā sakrāja divus rezultativitātes punktus (1+1), nopelnīja divas soda minūtes, zaudēja abos iemetienos, četras reizes bloķēja pretinieku metienus un divreiz meta pa mājinieku vārtiem.

Karsums uz ledus pavadīja 13 minūtes un vienu sekundi, šajā laikā izceļoties ar rezultatīvu piespēli pirmo vārtu gūšanā, pielietoja divus spēka paņēmienus un uzvarēja vienā no trim iemetieniem.

Citā spēlē Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo" viesos ar 4:6 (1:2, 2:2, 1:2) piekāpās Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar Sandi Ozoliņu treneru korpusā.

Indrašis uz ledus pavadīja 16 minūtes un 15 sekundes, kuru laikā reizi meta pa "Torpedo" vārtiem un zaudēja vienīgajā iemetienā.

Pekinas "Kuņluņ Red Star" bez latviešiem laukumā mājās ar 3:1 (0:1, 2:0, 1:0) apspēlēja Kazaņas "Ak Bars".

Vārtos Džeremijs Smits atvairīja 43 viesu metienus.

Boba Hārtlija trenētā Omskas "Avangard" Vladivostokā ar 3:1 (2:0, 0:1, 1:0) apspēlēja vietējo "Admiral".

Bez punktiem šoreiz palika sezonu Rīgā uzsākušais Brendons Makmilans, par spēles rezultatīvāko hokejistu ar divām rezultatīvām piespēlēm kļuva viesu aizsargs Vjačeslavs Voinovs, bet vārtos Igors Bobkovs atvairīja 25 mājinieku metienus.

Jānim Kalniņam šoreiz Helsinku "Jokerit" vārtos neizdevās izcīnīt uzvaru, Sanktpēterburgā ar 1:4 (0:0, 0:3, 1:1) atzīstot SKA pārākumu, kas revanšējās par 0:6 sagrāvi pirms 13 dienām Helsinkos.

Kalniņš viesu vārtos atvairīja 32 no 36 pretinieku metieniem.

Maskavas "Dinamo" ar 65 punktiem 50 cīņās Rietumu konferencē ieņem trešo vietu, tai ar 65 punktiem 48 spēlēs seko "Jokerit" un ar 62 punktiem 49 mačos - "Spartak", bet "Severstaļ" ar 46 punktiem 50 dueļos ir desmitā.

Austrumu konferencē "Avangard" ar 68 punktiem 49 mačos ir otrā, bet Ķīnas klubs ar 53 punktiem 51 mačā pakāpies uz sesto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!