Latvijas hokejists Kaspars Daugaviņš ceturtdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē nespēja realizēt savu pēcspēles metienu, bet vārtsargs Jānis Kalniņš nespēja tvert trīs pretinieku "bullīšus", attiecīgi gan Maskavas apgabala "Vitjazj", gan Helsinku "Jokerit" piedzīvojot zaudējumu.

Maskavas apgabala "Vitjazj" mājās pēcspēles metienu sērijā piekāpās Magņitogorskas "Metallurg" ar rezultātu 1:2 (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 0:3).

Latvijas izlases uzbrucējs meta otro no komandas trim pēcspēles metieniem, taču viesu vārtsargu Jūho Olkinuoru pārspēt nespēja.

Daugaviņš šajā spēlē laukumā pavadīja 25 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem, vienreiz pielietoja spēka paņēmienu un uzvarēja piecos no astoņiem iemetieniem.

Uzbrucējs šosezon aizvada savu labāko KHL sezonu karjerā. Daugaviņš 54 spēlēs guvis 16 vārtus un 31 reizi rezultatīvi piespēlējis, kas viņu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ierindo augstajā 13. vietā.

Uz Fjodora Malihina vārtiem vairākumā viesi atbildēja divas ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām, kad precīzs bija Nikolajs Prohorkins, bet uzvaras "bullītis" Ņikitas Rožkova kontā.

"Vitjazj" ar 57 punktiem 56 spēlēs Rietumu grupā atkāpusies uz devīto vietu, bet "Metallurg" ar 78 punktiem 57 cīņās ir trešā Austrumos.

Pēcspēles metienos zaudēja arī Helsinku "Jokerit", kas mājās piekāpās Minskas "Dinamo" ar rezultātu 2:3 (0:1, 1:1, 1:0, 0:0, 0:3).

Kalniņš vārtos stājās pēc nospēlētām 33 minūtēm un četrām sekundēm, nomainot Andersu Lindbeku, kurš bija atvairījis 12 no 13 metieniem.

Kalniņš spēles turpinājumā tika galā ar 19 no 20 metieniem, taču pēcspēles metienu sērijā nespēja atvairīt nevienu no trim Minskas hokejistu metieniem.

Viesi mača laikā divreiz izvirzījās vadībā, bet mājinieki divreiz izlīdzināja rezultātu. "Dinamo" rindās ar diviem (1+1) rezultativitātes punktiem izcēlās Robs Klinkhammers.

"Jokerit" ar 66 punktiem 56 spēlēs ieņem piekto vietu Rietumu grupā, bet Minskas "Dinamo" ir par trim punktiem mazāk un septītā vieta.

Vēl vienā mačā Novosibirskas "Sibirj" piekāpās Boba Hārtlija vadītajai Omskas "Avangard" - rezultāts 0:3 (0:1, 0:0, 0:2).

Uzvarētāju vārtos Šimons Hrubecs atvairīja visus 14 metienus, bet divas rezultatīvas piespēles Olivera Kaski kontā.

"Avangard" ar 80 punktiem 57 cīņās ir otrajā vietā Austrumu grupā, bet "Sibirj" ar 50 punktiem 56 spēlēs ieņem devīto vietu.

Arī Oļega Znaroka un Latvijas trenera Harija Vītoliņa vadītā Maskavas "Spartak" svinēja uzvaru viesos, piespiežot Ņižņijnovgorodas "Torpedo" atzīt viesu pārākumu ar rezultātu 2:3 (1:2, 1:1, 0:0).

Divi vārti uzvarētāju labā Artjomam Fjodorovam, divas rezultatīvas piespēles - Iļjam Zubovam.

"Spartak" ar šo uzvaru iekļuva izslēgšanas spēļu zonā, ar 58 punktiem 56 cīņā pakāpjoties uz astoto vietu Rietumu grupā un apsteidzot "Vitjazj", kamēr "Torpedo" ar 65 punktiem 56 cīņās Austrumos ieņem septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!