Foto: Kadrs no video
Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš no Maskavas "Spartak" komandas nespēlēs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā, paziņojis vienības ģenerālmenedžeris Aleksejs Žamnovs.

Jau ziņots, ka Daugaviņš sestdien sērijas trešajā spēlē pret Sanktpēterburgas SKA otrajā trešdaļā guva smagu traumu un laukumu varēja atstāt tikai ar nestuvju palīdzību.

Krievijas mediji ziņoja, ka Daugaviņš guvis plaušu un ribu traumas.

"Daugaviņš šobrīd atrodas slimnīcā. Viņa stāvoklis ir stabils, viss kārtībā. Sērijā pret CSKA gan viņš nespēlēs," "Championat.com" citē Žamnova teikto.

Daugaviņš traumu sestdien guva otrās trešdaļas izskaņā, kad viņš, būdams brīvs, saņēma teicamu piespēli un bija lieliskā pozīcijā, lai gūtu vārtus. Latvietis metās apspēlēt SKA vārtsargu Igoru Šestjorkinu, kurš uzbrucēja ceļā nolika savu nūju, bet Daugaviņš paklupa un lielā ātrumā ar labo plecu ielidoja apmalē. Bija redzams, ka spēlētājam sāpes bija ļoti lielas, bet pēc tam piesteidzās medicīniskais personās, latvietim laukumu spējot pamest vien uz nestuvēm.

Šestjorkins par šādu izgājienu dabūja 5+20 minūšu sodu, viņam tādējādi tiekot noraidītam līdz spēles beigām. Svētdien KHL Disciplinārlietu komiteja nolēma atstāt spēkā Šestjorkinam piespriesto sodu, tādējādi viņš saņēmis vienas spēles diskvalifikāciju un 50 000 rubļu (667 eiro) lielu naudas sodu.

"Uz Šestjorkinu neturu ļaunu prātu. Tas ir hokejs, mums jābūt gataviem. Nedomāju, ka viņš to darīja speciāli. Es centos gūt vārtus, bet viņš - glābt komandu," atzīmēja Daugaviņš.

Tāpat Daugaviņš atklāja, ja veselības stāvoklis atļaus, viņš rītdien dosies skatīties klātienē sērijas ceturto spēli.

"Ar savu komandu esmu līdz galam, mēs visi esam vienā laivā. Zinām savu mērķi. Vajag revanšēties SKA par zaudējumu. Izslēgšanas turnīrs - tas ir karš," pauda Daugaviņš.

Zīmīgi, ka vēl tikai iepriekšējā spēlē Daugaviņš atgriezās pēc divu nedēļu izlaišanas, kas arī bija saistīts ar veselības problēmām.

SKA sestdienas spēlē viesos uzvarēja ar 5:2 un samazināja rezultāta starpību sērijā līdz 1-2. Nākamais mačs notiks pirmdien turpat Maskavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!