Foto: LETA

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē palīdzēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienībai, kuras galvenais treneris ir Pēteris Skudra, ar rezultātu 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) apspēlēt aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Ķīnas komandu Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Abi vārti tika gūti otrajā trešdaļā, kad precīzi bija Jegors Dugins un Maksims Lazarevs. Savukārt "Torpedo" vārtos Staņislavs Gaļimovs atvairīja visus 17 pretinieku raidījumus.

Daugaviņš laukumā bija 15 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā izcēlās ar vienu metienu pa vārtiem, uzvarot vienā no trijiem iemetieniem, kā arī bloķējot vienu pretinieka raidījumu. Uzbrucēja lietderības koeficients bija pozitīvs +1.

Tikmēr Kulda nospēlēja 16 minūtes un 16 sekundes, atzīmējoties ar vienu metienu, diviem spēka paņēmieniem, vienu bloķētu raidījumu un negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Torpedo" izcīnīja ceturto panākumu pēc kārtas, kamēr "Kuņluņ Red Star" komanda, kas sezonu sāka daudzsološi, jau labu laiku ir pamatīgā bedrē, jo kopš 4. oktobra Ķīnas vienība ir izcīnījusi tikai četras uzvaras, tajā pat laikā piedzīvojot 20 zaudējumus. Tiesa, iepriekšējā mačā Ķīnas vienība ar 3:1 pamanījās uzvarēt Latvijas komandu Rīgas "Dinamo".

Savukārt panākumu trešdien izcīnīja Arta Ābola trenētā un joprojām traumētā Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati "Lada", kas ar 4:2 (0:0, 2:1, 2:1) viesos uzveica Bratislavas "Slovan" spēlētājus no Slovākijas un līgas kopvērtējumā atkal apsteidza Rīgas "Dinamo".

Kā vēstīts, rīdzinieki trešdien, pateicoties kanādiešu uzbrucēja Brendona Makmilena diviem vārtiem noslēdzošajā trešdaļā, ar 3:1 (1:1, 0:0, 2:0) pārspēja Vladivostokas "Admiral", kuras pieteikumā nebija latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa.

Tāpat trešdien traumas dēļ laukumā neizgāja arī uzbrucējs Mārtiņš Karsums, bet viņa pārstāvētā Maskavas "Dinamo" vienība savā laukumā ar 5:3 (1:1, 2:1, 2:1) uzveica Astanas "Baris" no Kazahstānas.

Savukārt zaudējumu piedzīvoja Austrumu konferences līdere Kazaņas "Ak Bars", kas viesos ar 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) atzina Ņižņekamskas "Ņeftehimik" pārākumu.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 108 punktiem 42 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA. Tai konferencē ar 96 punktiem seko Maskavas CSKA, bet vēl par 13 punktiem atpaliek Helsinku "Jokerit".

"Torpedo" ar 74 punktiem ir piektā, bet Maskavas "Dinamo" vienība ar 68 punktiem atrodas vēl pozīciju zemāk.

Savukārt konferences pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie 38 punktiem 43 mačos, no priekšpēdējā vietā esošās Bratislavas "Slovan" atpaliekot vairs tikai divus punktus. Latvijas klubs visas līgas vērtējumā apsteidz vienīgi Hantimansijskas "Jugra" vienību.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 79 punktiem atrodas Kazaņas "Ak Bars" komanda, otrā ar 69 punktiem kā savas divīzijas līdere ir Omskas "Avangard", kamēr attiecīgi 76 un 73 punkti ir "Ņeftehimik" un Jekaterinburgas "Avtomobilist" kontā.

"Kuņluņ Red Star" vienība ar 48 punktiem ir 11. pozīcijā. Tai ar 45 punktiem seko "Admial", bet priekšpēdējā, 13. pozīcijā, ar 39 punktiem ir "Lada".

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!