Foto: F64

Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš svētdien pēc vairāk kā mēnesi ilga pārtraukuma atkal izcēlās ar rezultatīvu sniegumu, taču viņa pārstāvētajai Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandai, ko trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) pārtrūka sešu uzvaru sērija.

"Torpedo" svētdien sīvā cīņā viesos pagarinājumā ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:1, 0:0, 0:1) zaudēja Gagarina kausa īpašniecei un Austrumu konferences līderei Magņitogorskas "Metallurg".

Daugaviņš šajā mačā atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, tiekot pie pirmā punkta kopš 6.decembra. Tiesa, kopš tā laika viņš aizvadījis tikai sešas spēles, jo kādu laiku mikrotraumas dēļ laukumā nedevās, tāpat viņš arī bija zaudējis vietu sastāvā.

Latvijas hokejists pirmajā periodā asistēja Grigorijam Želdakovam, kurš ceturtajā minūtē atklāja rezultātu.

"Torpedo" šajā mačā divas reizes bija vadībā, tomēr Magņitogorskas komanda abas reizes atjaunoja neizšķirtu. Trešajā periodā vārti netika gūti, taču tā beigās tika izsists aizsargstikls un spēlē bija garāka pauze. Uzvarētājs tiks noskaidrots pagarinājumā, kurā mājiniekiem panākumu nodrošināja aizsargs Kriss Lī, kurš izmantoja izgājienu divatā pret vienu aizsargu.

Daugaviņš šajā mačā spēlēja 15 minūtes un vienu sekundi, divas reizes meta pa vārtiem un pirmajā trešdaļā nopelnīja divas soda minūtes, kā arī uzvarēja divos no pieciem iemetieniem.

Magņitogorskas "Metallurg" komanda izcīnīja sesto uzvaru pēdējos septiņos mačos, bet "Torpedo" pārtrūka sešu panākumu sērija.

Šosezon Daugaviņš 40 spēlēs ir guvis septiņus vārtus un atdevis 19 rezultatīvas piespēles, joprojām būdams "Torpedo" otrs rezultatīvākais spēlētājs.

Tāpat svētdienas spēlē ar vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Magņitogorskas vienības zvaigzne Sergejs Mozjakins, kurš kļuva par pirmo spēlētāju KHL vēsturē, kas savācis 700 rezultativitātes punktus, to iespējot 584 mačos. Starp aktīvajiem hokejistiem otrais ar 581 punktu ir Aleksandrs Radulovs, tomēr viņš pašlaik spēlē Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Tikmēr citā spēlē Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA savā laukumā ar 6:2 (1:0, 2:2, 3:0) uzvarēja Novosibirskas "Sibirj" hokejistus.

Uzvarētāju labā Jevgēņijs Dadonovs guva divus vārtus un reizi asistēja partneriem, bet Vadims Šipačovs un Ņikita Gusevs iemeta pa ripai un atdeva pa divām rezultatīvām piespēlēm.

SKA izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas, bet pirms tam viņiem bija četru neveiksmju sērija, kamēr "Sibirj" zaudēja trešo maču pēc kārtas.

KHL un Rietumu konferences līderei SKA tagad ir 118 punkti 50 mačos, bet par četriem punktiem atpaliek Maskavas CSKA. Šīs abas komandas jau nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīrā.

Tikmēr "Torpedo" ar 95 punktiem 50 spēlēs ir trešajā vietā. Piektā ar 89 punktiem ir Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo", bet Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit" ar 75 punktiem 49 mačos ir astotajā pozīcijā.

Savukārt Rīgas "Dinamo" ar 45 punktiem 50 spēlēs Rietumu konferencē ir pēdējā starp 14 vienībām, bet no izslēgšanas turnīra zonas to šķir 30 punkti. Rīdziniekiem līdz regulārās sezonas beigām atlikušas vēl desmit cīņas, kurās maksimāli iespējams iegūt 30 punktus un tā teorētiski var apsteigt vienīgi "Jokerit" vienību, bet pilnīgi iespējams, ka jau pirmdien rīdziniekiem zudīs pēdējās cerības.

Austrumu konferencē līderei Magņitogorskas "Metallurg" ir 107 punkti 50 spēlēs, bet tuvākā sekotāja Omskas "Avangard" 50 mačos tikusi pie 96 punktiem. Arī abas Austrumu konferences līderes nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīrā.

Tikmēr Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar 69 punktiem ir astotajā vietā. Savukārt aizsarga Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada", ko trenē Artis Ābols, ar 57 punktiem 50 spēlēs ir 12.pozīcijā, no astotās vietas atpaliekot par 12 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!