Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Latvietis Kaspars Daugaviņš no Maskavas "Spartak" komandas kļuvis par trešo Latvijas hokejistu, kurš Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā izcēlies ar trim vārtu guvumiem jeb "hat-trick".

Jau vēstīts, ka Daugaviņš pirmdien Maskavas "Spartak" palīdzēja izcīnīt uzvaru pār Pekinas "Kuņluņ Red Star" ar rezultātu 7:4.

Iepriekš ar "hat-trick" KHL spēlē bija atzīmējies tagadējais HK "Rīga" galvenā trenera asistents Aleksandrs Ņiživijs, kurš 2010. gadā Rīgas "Dinamo" rindās raidīja trīs ripas Minskas "Dinamo" vārtos, kas ļāva rīdziniekiem izcīnīt uzvaru ar 5:4. Vēl ar "cepuru triku" KHL čempionātā 2011. gadā atzīmējās tagadējais Rīgas "Dinamo" kapteinis Lauris Dārziņš. Tas gan nepalīdzēja galvaspilsētas komandai izglābties no zaudējuma pret Čerepovecas "Severstaļ" ar 3:4.

"Protams, es zināju, ka tas ir mans pirmais KHL "hat-trick". Izlases rindās bija izdevies atzīmēties ar trīs vārtu guvumiem, bet līgā ne, tāpēc ir dubults prieks. Cepures jau esmu savācis, dalīšos ar tām ar saviem draugiem. Ir liels gandarījums izvilkt šādu maču, it īpaši, kad trešajā periodā vēl bijām iedzinējos un bija jāspēlē piecu minūšu mazākumā. Atslēgas moments, visticamāk, bija brīdis, kad izturējām pieminēto mazākumu. Tas vienmēr iedod papildus emociju lādiņu. Kā arī guvām vārtus nepilnā sastāvā, kas palīdz noticēt saviem spēkiem," pēc mača KHL preses dienestam atzina Daugaviņš.

Daugaviņš 50 aizvadītās spēlēs ir atzīmējies ar 15 gūtiem vārtiem un 20 rezultatīvām piespēlēm. Viņš ir otrs produktīvākais komandas spēlētājs, tikai par punktu atpaliekot no Artjoma Fjodorova (16+20).

Ar izcīnītiem 68 punktiem 53 spēlēs Maskavas komanda ieņem ceturto vietu rietumu divīzijā, tādējādi jau priekšlaicīgi nodrošinot vietu KHL Gagarina kausa izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!