Foto: F64

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē realizēja pēcspēles metienu, taču viņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" divu Latvijas speciālistu vadīto komandu duelī piekāpās pērnās sezonas čempionei Sanktpēterburgas SKA.

Pētera Skudras vadītā "Torpedo" savā laukumā ar 3:4 (1:1, 0:1, 2:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā zaudēja SKA, kuru stūrē Oļegs Znaroks ar asistentu Hariju Vītoliņu.

Daugaviņš šajā mačā pēcspēles metienu sērijā tika pie iespējas izpildīt pat divus "bullīšus", bet tikai viens no tiem bija precīzs. Uzvaras metienu SKA komandai iemeta Ņikita Gusevs.

Daugaviņš šajā spēlē laukumā pavadīja 20 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, uzvarēja divos no pieciem iemetieniem un cīņu noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Ņižņijnovgorodas komanda, kurā par fiziskās sagatavotības treneri strādā arī latvietis Normunds Siliņš, cieta trešo zaudējumu pēdējās četrās spēlēs.

Tikmēr Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" nākamā pretiniece Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs, viesos ar 2:3 (1:2, 0;1, 1:0) zaudēja Čerepovecas "Severstaļ".

Savukārt pārliecinošu uzvaru izcīnīja "Soči", kas viesos ar 5:0 (0:0, 1:0, 4:0) pārspēja Kazaņas "Ak Bars". Dmitrijs Šikins "Soči" vārtos atvairīja visas 24 pretinieku mestās ripas.

"Ak Bars" līdz sestdienai bija vienīgā komanda līgā, kas nebija zaudējusi punktus, bet "Soči" pārtrauca Kazaņas vienības veiksmīgo sezonas sākumu.

Tāpat "sauso" uzvaru izcīnīja Maskavas "Spartak", kas savu skatītāju priekšā ar 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo". "Spartak" vārtsargs Ņikita Bespalovs tvēra visas 39 pretinieku mestās ripas, bet Zemgus Girgensona nesenais komandas biedrs Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Bufalo "Sabres" Jūnass Enrūts "Dinamo" vārtos atvairīja 31 metienu.

Ziņots, ka Latvijas hokeja klubs Rīgas "Dinamo", turpinot piecu mājas spēļu sēriju, sestdien ar rezultātu 1:5 (0:2, 0:3, 1:0) zaudēja Maskavas "Dinamo", kuras rindās ar divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Mārtiņš Karsums.

Rīgas "Dinamo" komandā goda vārtus guva vienības rezultatīvākais hokejists Miks Indrašis. Viņš šosezon sešās spēlēs guvis piecus vārtus un trīs reizes rezultatīvi asistējis, būdams līgas rezultatīvākais hokejists.

Rīdziniekiem par labāko tika atzīts Māris Bičevskis, kurš asistēja goda vārtu guvumā, tikmēr pretiniekiem šo godu izpelnījās vārtsargs Aleksandrs Jerjomenko, kurš atvairīja 33 no 34 mestajām ripām.

Karsums šajā spēlē uz ledus pavadīja 13 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa mājinieku vārtiem, bloķēja vienu metienu, izpildīja vienu spēka paņēmienu un uzvarēja savā vienīgajā iemetienā.

Kopvērtējumā Rietumu konferences līdere ar 13 punktiem piecos mačos ir SKA, kamēr trīs punkti mazāk ir divām Maskavas komandām CSKA un "Dinamo".

Septītā ar astoņiem punktiem piecās spēlēs ir "Torpedo", kamēr Rīgas "Dinamo" ar pieciem punktiem sešos mačos atrodama desmitajā pozīcijā.

Austrumu konferences un visas līgas līdere ar 12 punktiem piecos mačos ir Kazaņas "Ak Bars".

Artūra Kuldas pārstāvētā Ķīnas vienība Pekinas "Kuņluņ Red Star" ar deviņiem punktiem ir sestā, Kristapa Sotnieka pārstāvētā un Arta Ābola trenētā Toljati "Lada" ar sešiem punktiem atrodas 11.vietā, bet Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar trim punktiem ir 14.pozīcijā.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!