Foto: F64

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kā arī aizsargi Kristaps Sotnieks un Artūrs Kulda ceturtdien palīdzēja savām komandām uzvarēt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlēs.

Daugaviņa pirmajā spēlē pēc traumas izārstēšanas viņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda ar 4:1 (0:0, 1:1, 3:0) viesos pieveica Novosibirskas "Sibirj" hokejistus un guva vien otro panākumu piecu maču laikā, savukārt "Sibirj" cieta sesto neveiksmi pēc kārtas.

Kaut pirmā vadībā izvirzījās "Sibirj" komanda, kuras labā izcēlās Sergejs Šumakovs, turpinājumā četras reizes precīzi bija "Torpedo" hokejisti, vārtus iemetot Kirilam Raskazovam, Aleksejam Potapovam, Aleksandram Frolovam un Kārteram Eštonam.

Tikmēr Daugaviņš laukumā bija 17 minūtes un piecas sekundes, kuru laikā izcēlās ar trim metieniem pa vārtiem un vienu spēka paņēmienu, bet reizi pret uzbrucēju tika pārkāpti noteikumi. Tāpat hokejists uzvarēja piecos no astoņiem iemetieniem, kuros piedalījās.

Vēl tikai pirms nedēļas tika paziņots, ka Daugaviņš traumas dēļ nespēlēs trīs nedēļas. Vēl otrdien viņš nespēlēja, tomēr šajā mačā jau izgāja laukumā.

Sotnieka pārstāvētā Toljati "Lada", rezervē paliekot vārtsargam Edgaram Masaļskim, arī viesos ar 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzveica Čeļabinskas "Traktor".

Sestajā minūtē "Lada" komandu vadībā izvirzīja Staņislavs Bočarovs, bet otrajā trešdaļā izlīdzinājumu panāca Dmitrijs Pestunovs. Savukārt pēcspēles metienos "Lada" bija pārāka ar 1:0, vienīgos vārtus iemetot Bočarovam.

Sotnieks nospēlēja 20 minūtes un sešas sekundes, izceļoties ar vienu metienu, diviem bloķētiem raidījumiem, vienu spēka paņēmienu un divām soda minūtēm jau pēc otrās trešdaļas beigu signāla, kad latvietis saķērās ar Maksimu Jakuceņu.

Tikmēr "Lada" vārtos Iļja Ježovs atvairīja 45 no 46 pretinieku raidījumiem.

Savukārt Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit" ar 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) savā laukumā uzveica cita latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas "Admiral" vienību.

Otrajā trešdaļā pusotras minūtes laikā ar vārtu guvumiem apmainījās Džeimss Raits ("Admiral") un Tommi Huhtala ("Jokerit"), bet trešās trešdaļas astotajā minūtē uzvaras vārtus iemeta Pēters Regins.

Kulda laukumā bija 22 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu, bloķēja divus pretinieku raidījumus, izpildīja trīs spēka paņēmienus un reizi pret viņu tika pārkāpti noteikumi.

Tikmēr "Admiral" kapteinis Bārtulis nospēlētajās 20 minūtēs un 22 sekundēs veica vienu metienu, izpildīja vienu spēka paņēmienu un pat uzvarēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās.

Tāpat Bārtulis tika pie divām soda minūtēm un to izciešanas laikā tika atklāts rezultāts, tomēr tas izvērtās viesiem sekmīgi, jo mazākumā spēja izcelties tieši "Admiral" komanda.

Savā nākamajā spēlē "Admiral" sestdien Liepājā sacentīsies ar Latvijas komandu Rīgas "Dinamo".

Ceturtdien astoto zaudējumu pēdējos deviņos mačos piedzīvoja Novosibirskas "Metallurg" komanda, kas savā laukumā ar 0:3 (0:0, 0:2, 0:1) piekāpās Maskavas "Spartak" hokejistiem, bet Omskas "Avangard" ļoti pārliecinoši ar 4:0 (1:0, 1:0, 2:0) pieveica "Soči" hokejistus.

Tikmēr Austrumu konferences augšgala vienību duelī Kazaņas "Ak Bars" viesos ar 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos apspēlēja čempioni Magņitogorskas "Metallurg". Izšķirošo "bullīti" realizēja Fjodors Malihins.

KHL līdere ar 70 punktiem 28 spēlēs ir Sanktpēterburgas SKA komanda, kurai Rietumu konferencē sešus punktus zaudē Maskavas CSKA, kamēr trešo vietu ar 54 punktiem ieņem "Torpedo", bet sestā ar 44 punktiem ir Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" vienība.

Uz septīto pozīciju ar 42 punktiem pakāpusies "Jokerit" vienība, kamēr Rīgas "Dinamo" ar 18 punktiem 27 cīņās ir pēdējā starp Rietumu 14 komandām.

Austrumu konferencē vadībā ar 62 punktiem 31 mačā atrodas "Ak Bars", bet otrā ar 52 punktiem ir "Avangard", kamēr punktu ziņā otrā ir 59 punktus guvusī Magņitogorskas komanda. "Admiral" ar 43 punktiem ir sestā, bet "Lada" ar 38 punktiem atrodama astotajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!