Foto: F64

Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandā ir patīkami spēlēt, jo tā ir laba vienība, ar kuru ir iespējams pacīnīties arī par lielākiem panākumiem, komentējot līguma pagarināšanu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu, trešdien sacīja Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš.

Jau ziņots, ka Daugaviņš un "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, otrdien vienojās par jaunu līgumu uz nākamajām divām sezonām.

Latvijas hokejists neslēpa, ka viņam bijuši arī citi piedāvājumi, kurus uzbrucējs arī izskatījis, tomēr neslēpa gandarījumu, ka izdevies vienoties tieši ar "Torpedo".

"Tagad, kad līgums ir noslēgts, prāts būs mierīgāks un visas savas domas varēšu koncentrēt tikai Latvijas izlasei. Sarunās ar "Torpedo" pagāja kāds mēnesis, taču tagad esam vienojušies, jo abas puses viena otrai panāca pretī. Domāju, ka abas puses ir arī apmierinātas," smejot sacīja Daugaviņš.

Viņš jau iepriekš neslēpa, ka labprāt paliktu Ņižņijnovgorodas komandā, un līdzīgu vēlmi pauda arī kluba vadība un tās galvenais treneris Skudra. "Par iespējām palikt interesējos arī pats, lai gan man bija arī citi piedāvājumi un varianti. Tomēr labi, ka palieku, jo Ņižņijnovgorodā bija patīkami spēlēt, jo komanda ir laba un ar to ir iespēja par kaut ko pacīnīties, kas ir pats galvenais," skaidroja Daugaviņš.

Finansiālā ziņā jaunā vienošanās ir līdzīga iepriekšējai. "Pie algas nedaudz piemeta klāt, bet plus mīnus ir tas pats, kas iepriekš, tāpēc ir labi, esmu apmierināts," piebilda viens no valstsvienības līderiem.

Daugaviņa domas tagad ir veltītas izlasei, ar kuru viņš gatavojas nu jau savam devītajam pasaules čempionātam, kas 6.maijā sāksies Krievijā.

"Mums līdz čempionātam ir palikušas divas pārbaudes spēles, kurās krasi jāuzlabo sava spēle, lai pirms braukšanas uz Maskavu būtu pārliecība, ka esam sasnieguši to līmeni, ko vēlamies. Svarīgi, lai, braucot uz čempionātu, nav sajūtas, ka vēl daudz kas jāuzlabo komandas spēlē, tāpēc gaidāmajos divos mačos ar Šveici ir kārtīgi jānospēlē," uzskata 27 gadus vecais uzbrucējs.

Trešdien izlases treniņā viņš darbojās vienā maiņā ar Zemgu Girgensonu, kurš izlasē ir vienīgais Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejists. "Zemgus ir pasaules klases spēlētājs, un ar tādiem vienmēr ir viegli spēlēt kopā. Domāju, ka viņam pēc visiem pārlidojumiem bija daudz grūtāk, jo pēdējo spēli Zemgus aizvadīja gandrīz pirms divām nedēļām. Taču domāju, ka spēlēs ar Šveici viņš paspēs kārtīgi ieskrieties pirms čempionāta," par partneri bilda Daugaviņš.

Trešais uzbrucējs šajā virknējumā trešdien bija Rodrigo Ābols. "Sākotnēji bija plānots Miks Indrašis, taču viņam nedaudz savilka muguru, tāpēc pagaidām spēlēsim kopā ar Ābolu," neplānotās izmaiņas komentēja Daugaviņš.

Uzbrucējs atzina, ka vislielāko progresu izlasei vajadzētu panākt spēlē skaitliskajā vairākumā. "Pagaidām spēle tajā īsti nevedas, jo, kā es saku, šobrīd ir kaut kā sakritis, ka mēs neesam ar "pareizajām rokām". Vairākums ir jāatstrādā, lai būtu iespējas arī metieniem ne tikai no neērtām pozīcijām. Pagaidām mums tā trūkst," atzina Daugaviņš.

Pēdējās divās dienās izlases spēlētājiem vairs netiek dota tik liela fiziskā slodze, tomēr iepriekš ieguldītais darbs vēl ir jūtams.

"Personīgi es vēl ļoti labi jūtu, ka ir bijuši nopietni fiziskie treniņi, jo kājas vēl pat nav tuvu 50% tam, kā gribētos. Tāpēc divos mačos ar Šveici ir jāizskrienas, lai pēc tam izietu jau uz "top" formu," Daugaviņš ir pārliecināts, ka svaigums ķermenī un spēks kaulos līdz čempionātam atgriezīsies.

Jau ziņots, ka Daugaviņš aizvadīto KHL sezonu sāka Maskavas "Dinamo" vienībā, taču pēc astoņām spēlēm, kurās uzbrucējs guva vienus vārtus un trīs reizes asistēja partneriem, Maskavas klubs no viņa pakalpojumiem atteicās, tāpēc latvietis nonāca Ņižņijnovgorodā.

"Torpedo" rindās Latvijas hokejists iekļāvās ļoti sekmīgi, sezonas noslēgumā kļūstot par vienības rezultatīvāko spēlētāju. KHL regulārajā čempionātā viņš "Torpedo" sastāvā 44 spēlēs guva 14 vārtus un izdarīja 21 rezultatīvu piespēli, bet Gagarina kausa izcīņā 11 spēlēs izcēlās ar trīs precīziem metieniem un divām rezultatīvām piespēlēm.

"Torpedo" aizkļuva līdz Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences pusfinālam, kur ar 1-4 zaudēja Maskavas CSKA komandai, savukārt pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā ar 4-2 uzvarēja Helsinku "Jokerit", kuru pārstāvēja Artūrs Kulda.

KHL Daugaviņš ir aizvadījis divas sezonas, bet vēl pirms tam vienu sezonu nospēlēja Šveices klubā Ženēvas "Servette", kur viņš 44 regulārā čempionāta spēlēs guva 18 vārtus un izpildīja 26 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā 12 spēlēs izcēlās ar pieciem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Vēl pirms tam Daugaviņš aizvadīja arī 98 spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL), pārstāvot Otavas "Senators" un Bostonas "Bruins". Šo maču laikā viņš izcēlās ar sešiem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt Latvijas izlases rindās Daugaviņš piedalījies septiņos pasaules čempionātos, kā arī divās olimpiskajās spēlēs - 2010.gadā Vankūverā un četrus gadus vēlāk Sočos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!