Foto: F64

Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš pirmdien trešo spēli pēc kārtas izcēlās ar gūtiem vārtiem, taču tas neglāba Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienību, kuru trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, no pirmā zaudējuma jaunajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā.

"Torpedo" viesos rezultatīvā spēlē ar 4:7 (1:0, 2:1, 1:6) zaudēja Bratislavas "Slovan" vienībai, pagalam neveiksmīgi aizvadot spēles pēdējo trešdaļu.

Pirms pēdējām 20 minūtēm viesi bija vadībā ar 3:1, taču pēc tam ielaida sešas ripas.

Daugaviņš, kurš pirmajos divos mačos iemeta pa vieniem vārtiem un atdeva pa rezultatīvai piespēlei, savu trešo ripu šajā sezonā guva 29.minūtē, tobrīd izvirzot "Torpedo" vadībā ar 2:1. Līdz otrajam pārtraukumam viesi spēja panākt arī 3:1, taču turpinājumā viņus gaidīja pamatīgs fiasko.

Trešā perioda sākumā Vāclavs Nedorosts un Žiga Jegličs panāca izlīdzinājumu, bet trešdaļas vidū pusotras minūtes laikā "Slovan" vēl guva trīs vārtus, piedevām starp piektajiem un sestajiem bija tikai 18 sekunžu intervāls. "Torpedo" vienu ripu vēl paguva atspēlēt, pēc tam viņi arī nomainīja vārtsargu Ivanu Kasutinu pret sesto laukuma spēlētāju, taču ielaida arī septīto ripu.

Daugaviņš spēlēja 20 minūtes un 16 sekundes, trīs reizes meta pa vārtiem, uzvarēja trijos no 11 iemetieniem un bloķēja vienu metienu.

"Torpedo" sezonu sāka ar 2:0 pārspējot Rīgas "Dinamo", bet pēc tam ar 3:1 uzvarēja arī Artūra Kuldas pārstāvēto Helsinku "Jokerit".

Tikmēr trešo uzvaru trīs spēlēs izcīnīja Mārtiņš Karsums un Maskavas "Dinamo", kas viesos ar 3:2 (1:1, 2:0, 0:1) pārspēja Jaroslavļas "Lokomotiv".

Karsums ar rezultativitāti neizcēlās, spēlēja 14 minūtes un 47 sekundes, reizi meta pa vārtiem un izpildīja piecus spēka paņēmienus.

Daugaviņš un Karsums pēc šiem mačiem tiek gaidīti Latvijas izlasē, kura ceturtdien Rīgā sāks dalību olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, mērojoties spēkiem ar Vācijas, Austrijas un Japānas izlasēm.

Vēl vienā spēlē pašreizējie Gagarina kausa īpašnieki Magņitogorskas "Metallurg" viesos ar 0:2 (0:0, 0:0, 0:2) zaudēja Jekaterinburgas "Avtomobilist" vienībai. Magņitogorskas klubam šis bija jau trešais zaudējums četros mačos.

Rietumu konferencē līderi ir Zagrebas "Medveščak" un Maskavas "Dinamo", kam ir pa astoņiem punktiem, kamēr Austrumu konferencē pa deviņiem punktiem ir "Avtomobilist" un Omskas "Avangard" rēķinā.

Jau vēstīts, ka sezonu neveiksmīgi sākusi Rīgas "Dinamo", kas cietusi zaudējumus pirmajos trīs mačos.

Rīgas "Dinamo" ir starp piecām komandām, kas šosezon cīnās bez punktiem, taču no tām divas vienības turnīrā joprojām nav iesaistījušās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!