Foto: F64

Latvijas hokeja izlases kapteiņa Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda, ko trenē Pēteris Skudra, trešdien izstājās no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas, tā arī nespējot nevienā mačā uzvarēt Jaroslavļas "Lokomotiv" vienību, kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs.

"Torpedo" sērijas ceturtajā mačā savā laukumā cieta neveiksmi pagarinājumā ar rezultātu 2:3 (1:1, 0:1, 1:0, 0:1), sērijā zaudējot ar 0-4. "Lokomotiv" kļuva par pirmo komandu, kas iekļuvusi šīs sezonas "play-off" otrajā kārtā.

Par spīti tam, ka "Torpedo" netika pie uzvarām, sērija bija ļoti sīva, jo visos mačos "Lokomotiv" uzvarēja ar vienas ripas pārsvaru, pirmajos divos mačos esot pārāka ar 2:1, bet otrdien trešajā cīņā arī gūstot panākumu papildlaikā ar 3:2.

Trešdien aizvadītajā mačā rezultātu 11.minūtē atklāja Ņižņijnovgorodas klubs, kuras rindās izcēlās Deniss Paršins, tomēr turpinājumā nedaudz labāki bija viesi, kuri pēc Aleksandra Jeļesina un Stafana Kronvala metieniem 24.minūtē jau bija vadībā ar 2:1. Tikmēr "Torpedo" neizšķirtu panāca 46.minūtē, kad precīzs bija Jurijs Sergijenko, kurš izlīdzinājumu 2:2 panāca arī iepriekšējā mačā otrdien.

Neilgi pirms pamatlaika beigām "Lokomotiv" guva vārtus, bet tie netika ieskaitīti un vienības devās pagarinājumā. Šī mača un visas sērijas izšķirošo ripu cīņas 85.minūtē iemeta "Lokomotiv" spēlētājs Artjoms Iļjenko.

Skudra ar "Torpedo" komandu noslēdza piekto sezonu. Šajā laikā tā allaž spēlējusi Gagarina kausā, tomēr tikai reizi spējusi pārvarēt pirmo kārtu.

Daugaviņš spēlēja 23 minūtes un 46 sekundes, divas reizes metot pa vārtiem, bloķējot vienu metienu un uzvarot divos no 12 iemetieniem.

Latvijas hokejists šajā sērijā četrās spēlēs izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, savukārt KHL regulārajā čempionātā viņš 56 spēlēs guva 11 vārtus un atdeva 16 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr trešdien vienas uzvaras attālumā no tikšanas Rietumu konferences pusfinālā nokļuva Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kā arī cita favorīte Maskavas CSKA.

Pašreizējā Gagarina kausa īpašniece SKA viesos pagarinājumā ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0) uzvarēja Čerepovecas "Severstaļ", sērijā panākot 3-0.

Uzvaras vārtus SKA labā 68.minūtē guva soms Jarno Koskiranta.

Jāpiebilst, ka divas no trim šī dueļa spēlēm ir noslēgušās pagarinājumā.

Savukārt CSKA pretinieku laukumā ar 3:1 (1:0, 2:0, 0:1) pārspēja Maskavas "Spartak", sērijā esot vadībā ar 3-0.

CSKA bija ļoti tuvu, lai trešajā spēlē pēc kārtas izcīnītu "sauso" uzvaru, tomēr šoreiz Iļju Sorokinu divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām pārspēja Iļja Talalujevs.

Tāpat trešo uzvaru izcīnīja Somijas klubs Helsinku "Jokerit", kas viesos pagarinājumā ar 3:2 (1:1, 0:0, 1:1, 1:0) uzvarēja "Soči" vienību, sērijā panākot 3-1.

Uzvaras ripu "Jokerit" iemeta spēles 72.minūtē, izceļoties Pekam Jormakam, pirms tam pretiniekiem izlīdzinājumu panākot piecas sekundes pirms pamatlaika beigām.

Tikmēr Austrumu konferencē Magņitogorskas "Metallurg" savās mājās ar 3:1 (0:1, 1:0, 2:0) uzvarēja Jekaterinburgas "Avtomobilist", sērijā izvirzoties vadībā ar 2-1.

Šis mačs bija zīmīgs ar faktu, ka savus 500.vārtus Krievijas čempionātos guva "Metallurg" līderis Sergejs Mozjakins.

Vēl vienā cīņā Čeļabinskas "Traktor" viesos ar 3:2 (3:0, 0:1, 0:1) uzvarēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik", sērijā panākot 3-0.

Šī cīņa ar 249 soda minūtēm kļuva par pārliecinoši rupjākā Gagarina kausa vēsturē. Iepriekšējais rekords bija 142 soda minūtes, kas savulaik tika sasniegts "Jokerit" un "Torpedo" komandu mačā.

Jau vēstīts, ka Latvijas aizsargs Oskars Bārtulis trešdien nopelnīja divas soda minūtes, bet viņa pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" komanda viesos ar rezultātu 3:5 (0:1, 1:1, 2:3) zaudēja Omskas "Avangard" vienībai. "Salavat Julajev" uzvarēja sērijas pirmajā mačā, tomēr tagad sērijā līdz četrām uzvarām jau nokļuvusi iedzinējos ar 1-2.

Šajā sezonā KHL piedalījās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā sezonā, jo sacensībās vairs nestartēja Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīja pa 56 spēlēm, kas bija par četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Kā zināms, Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!