Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā trešdien Liepājā dramatiskā cīņā uzvaru izcīnīja Rīgas "Dinamo", kas, pateicoties divu debitantu Jura Upīša un Villes Nieminena gūtajiem vārtiem, ar 2:1 (0:1, 1:0, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica Magņitagorskas "Metallurg".

Pamatlaikā rīdzinieki vārtus zaudēja jau mača 48.sekundē, kad precīzs bija Mihails Jakubovs. Savukārt izlīdzinājumu "Dinamo" panāca otrā perioda vidū - vārtus savā debijas reizē guva Juris Upītis.

Uzvaras vārtus pēcspēles metienos "Dinamo" labā guva cits debitants Ville Nieminens.

Pirms spēles

Rīgas "Dinamo" rindās mačā laukumā tomēr varēja doties Fredriks Vargs, kurš vēl vakar bija saslimis un kura spēlēšana bija zem jautājuma zīmes. Tāpat rīdzinieku rindās debitēs Ville Nieminens, kurš komandai pievienojās tikai vakar.

"Dinamo" vārtus mačā uzticēts sargāt liepājniekam Mārim Jučeram.

Pirmais periods

Viesu komandas hokejisti spēli uzsāka nedaudz aktīvāk nekā rīdzinieki, kas noveda pie tā, ka jau pēc nospēlētām 48 sekundēm rezultātu atklāja Jakubovs, kurš precīzi meta pēc piespēles no aizvārtes. Mirkli vēlāk uz noraidīto spēlētāju soliņa devās Juris Štāls, tomēr "Metallurg" komandai skaitlisko vairākumu neizdevās realizēt, kaut tika izdarīti vairāki labi metienu pa Jučera sargātajiem vārtiem.

Turpinājumā cīņa ritēja līdzīgi un abām komandām bija vairākas iespējas gūt vārtus, taču bīstamāk gan uzbruka "Metallurg" hokejisti, bet "Dinamo" vārtos stabili spēlēja Jučers, kurš pāris reizes spēja tikt galā ar pietiekami viltīgiem un bīstamiem pretinieku metieniem.

Otrais periods

Otro trešdaļu rīdzinieki iesāka vairākumā, jo pašā pirmās trešdaļas izskaņā noraidījumu izpelnījās Sergejs Mozjakins. Tomēr šo vairākumu "Dinamo" nespēja realizēt, bet spēles 27.minūtē jau rīdziniekiem nācās cīnīties mazākumā, taču tajā teicamu iespēju izlīdzināt rezultātu neizmantoja Gints Meija. Otrās trešdaļas vidū "Dinamo" tomēr izdevās panākt neizšķirtu - pirmo Upīša metienu "Metallurg" vārtsargs Georgijs Gelašvili atvairīja, taču ripa atlēca atpakaļ pie "Dinamo" uzbrucēja, kurš atkārtotajā metienā bija nekļūdīgs.

Pēc gūtajiem vārtiem Latvijas klubs pārņēma iniciatīvu un vairākas reizes bīstami apdraudēja pretinieku vārtus, taču Gelašvili darbojās nevainojami un otrajā trešdaļā rezultāts vairs nemainījās.

Trešais periods

Trešo trešdaļu "Metallurg" uzsāka ar vairākiem bīstamiem uzbrukumiem, taču "Dinamo" vārtos teicami turpināja spēlēt Jučers. Turpinājumā rīdzinieki pakāpeniski izlīdzināja spēle gaitu un paši sāka apdraudēt pretinieku vārtus, taču arī Gelašvili darbojās nevainojami un rezultāts nemainījās.

Mača pamatlaika pēdējās minūtēs laukumā valdīja saspringta cīņa un "Dinamo" bija tuvu uzvaras vārtu gūšanai, tomēr to izdarīt neļāva teicami spēlējušais Gelašvili.

Papildlaiks un "bullīši"

Arī papildlaikā tuvāk uzvaras vārtu gūšanai bija rīdzinieki, tomēr pārspēt Magņitogorskas kluba vārtsargu viņiem tā arī neizdevās, un uzvarētāju noteikšanai bija nepieciešama pēcspēles metienu sērija, kurā vienīgo "bullīti" realizēja Nieminens, atnesot "Dinamo" komandai uzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!