Foto: facebook.com/dinamorigaofficial

Desmit Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandām ir parādi, bet septiņas no tām ar šādām likstām cīnās atkārtoti, atklājis līgas prezidents Dmitrijs Černišenko, kamēr AS "Dinamo Rīga" priekšsēdētājs Juris Savickis uzsver, ka Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" "nelielie parādi" tiks nokārtoti līdz gada beigām.

Trešdien KHL Direktoru padomē Černišenko atzina, ka klubiem ir problēmas, taču tas netraucēšot pabeigt sezonu.

"Desmit klubiem ir parādi, bet septiņas komandas no tām ar šādām problēmām saskaras atkārtoti," aģentūra "R-Sport" citē Černišenko.

Tikmēr Savickis neslēpj, ka arī Latvijas klubam ir parādi. "Parādi ir, bet tie nav nozīmīgi. Līdz gada beigām tie noteikti tiks nokārtoti," aģentūra TASS citē Savicki.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka komandai algas samaksāta par sezonas pirmajiem diviem mēnešiem, bet no aptuveni oktobra algas nav saņemtas.

Jau vēstīts, ka otrdien Rīgas "Dinamo" neapmierinoša snieguma dēļ atbrīvoja amerikāņu aizsargu Patriku Malenu un kanādiešu uzbrucēju Džastinu Šagu, bet trešdien tika atbrīvots arī aizsargs Ēriks Ševčenko.

"Vēl neatdodam sezonu. Ir vēl teorētiskas iespējas spēlēt "play-off". Mēs nedaudz vīlāmies šajos spēlētājos [Šagā un Malenā]. Visu laiku gaidījām uz viņiem, un arī tad, kad pacietība bija beigusies," "Sport-Express" citē Savicki.

Tāpat Savickis arī skaidro kluba salīdzinoši zemo spēļu apmeklētību.

"Zaudējām dažas spēles pēc kārtas, kas uzreiz ietekmēja apmeklētību. Vienmēr cīnāmies un ir labas spēles, bet līdzjutējiem patīk uzvaras. Ir pastāvīgie līdzjutēji, kuri vienmēr ir kopā ar komandu. Normālos apstākļos mums vajadzētu dubultot apmeklētāju skaitu. Hokejā mums vienmēr ir svētki, rūpējamies par skatītājiem un vienmēr sagādājam lielisku šovu," kluba mājaslapā citēts Savickis.

Kluba priekšsēdētājs uzskata, ka komandai ir liels potenciāls. "80% zaudētajās spēlēs piekāpāmies ar vienu vārtu deficītu. Bija iespējas iemest vairāk, tomēr mēs tās neizmantojām," secināja Savickis.

Tāpat trešdien tika lemts, ka no ceturtdienas KHL regulārā čempionāta mačos pagarinājums tiks izspēlēts "trīs pret trīs" formātā. Līdz šim pagarinājums KHL tika izspēlēts ar četriem laukuma spēlētājiem un vārtsargu katrā komandā.

Tikmēr KHL un klubi noraidījusi citu pēdējā brīža piedāvājumu pārnest spēlētāju pāreju termiņa beigas no 25. decembra uz 15. janvārī.

Vēl lemts, ka pirms 2018. gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm būs 16 dienu pauze, lai Krievijas izlase varētu labāk sagatavoties četrgades nozīmīgākajam turnīram. Tā kā Latvijas izlase Olimpiādei nespēja kvalificēties, paredzams, ka Rīgas "Dinamo" komandas spēlētāji varētu vairāk nekā mēnesī būt bez spēļu prakses. Tomēr KHL ziņo, ka vienības, kuru nacionālās izlases nav kvalificējušās olimpiskajām spēlēm, aizvadīs pa dažām spēlēm savā starpā.

Vēl KHL ziņo, ka aizliedz savu klubu spēlētājiem piedalīsies citu līgu klubu treniņnometnēs. Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad pagājušajā vasarā vārtsargs Ivans Naļimovs bez Vladivostokas "Admiral" atļaujas piedalījās Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Čikāgas "Blackhawks" treniņnometnē.

Kad līdz regulārā čempionāta beigām palikusi aptuveni trešdaļa no paredzētajām 60 spēlēm, KHL un Rietumu konferences līdere ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Sanktpēterburgas SKA, kas 39 mačos tikusi pie 98 punktiem.

Tikmēr Rīgas "Dinamo" ar 34 punktiem 39 mačos ieņem pēdējo vietu Rietumu konferencē, no pirmā astotnieka atpaliekot 26 punktus.

Rīgas "Dinamo" savā nākamajā spēlē pirmdien viesosies pie Novosibirskas "Sibirj" komandas. Šogad Latvijas vienībai mājas spēles vairs nav plānotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!